-
Senet sorunu
DÜkkan satin almak İstedİm karŞiliĞinda senet dÜzenledİler devİr İŞlerİnİ İlk senetten sonra yapalim dedİler kabul ettİm İlk senedİ Ödedİm aradan bİr hafta geÇtİ dÜkkani baŞkasina devretmİŞler senetlerİ dÜzenleyen kİŞİ ortalarda yok onun arkadaŞi almiŞ senetlerİ ve senet tahsİlatcilarina vermİŞler gÜnÜ gelmemİŞ senetler İÇİn bİle ariyorlar ne gİbİ bİ hukukİ İŞlem yapmaliyim.
-
Cevap: Senet sorunu
yanıtlıyacak bır tane avukat yokmudur
-
Sözleşme yapmamışsındır büyük ihtimal güvenip verdin senetleri tabi çık işin içinden çıkabilirsen. Tahsilatçı dediğin it kopuk takımıysa bekleme yapma emniyete gasp büro amirliğine git şikayet et.
-
Merhaba ben apartman daİresİnde gÖrevlİyİm bana10 yil Önce gİrerken boŞ senetlere İmza addim Şİmdİ İstİyom vermİyorlar neyayapmaliym
-
Noterden ihtarname yollayın senetlerim hükümsüzdür iade edin herhangi bir şekilde işleme konursa suç teşkil edeceğinden şikayet ederim gibi.
-
Engin bey merhaba 2 sene önce ortak bir anaokulu açtık okul ortağım üzerine kiraladığımız yer daha önce okul olarak işletilmiş fiziki yapısı buna göre düzenlenmiş. Mal sahibi kiralarken bizden 30bin liralık senet istedi olur da okulu kapatırsanız binayı eski haline getirmek için. Şimdi biz okulu başkasına devretmek istiyoruz ama devralacak kişi kendisi de senet yapmak istemiyo. Senetler benim adıma ama okul ortağımın üstüne bu vade tarihi yazılmamış senetlerle ilgili ne yapabilirim? Teşekkürler.
-
Devralmak isteyenle mal sahibini bir araya getirin anlaşırlarsa senedinizi isteyin.
-
Denedim fakat iki taraf da anlaşmaya yanaşmıyor. Senetin üzerinde teminat seneti yazıyordu ve tarih vaade yazılmamıştı başka ne yapabilirim ve en kötü ihtimalle ne gibi yaptırımı olur. Teşekkür ederim.
-
Anlaşamıyorlarsa nasıl devredeceksiniz?
-
Belirtmedim fakat ben devri ortağıma yapıyorum yani resmi anlamda bir devir olmuyor çünkü zaten kira kontratı ve okul ortağımın üzerine görünüyor mal sahibi be devralacak ortağımın anlaşamadığı nokta şu; mal sahibi ortağımdan benim imzaladığım gibi bir teminat seneti imzalamasını aksi taktirde 30 bin liralık seneti ödememi istiyor çarşamba günü işleme koyacağını da söyledi durum budur ayrıca okul ortağımın üzerine fakat seneti ben ve eşim imzaladık teminat senetidir yazıyordu üzerinde ve vaade tarihi atılmamıştı böyle bir senetin geçerliliği ve bize yaptırımı ne olur? Teşekkür ederim.