Bana ait olmayan borç ve evime gelen tebligat..
Merhaba arkadaşlar.
Ben üniversite öğrencisiyim ve yine öğrenci olan kardeşimle birlikte bir evde yaşıyorum. Babamın zamanında kurduğu bir şirkette işlerin kötü gitmesinden ötürü şirket iflas etti. Babamın şirketteki ortağı borçlardan ötürü babama zorla 100bin liralık senet imzalatmış. Sabah eve icra dairesinden tebligat gelmiş ve kardeşim de uyku sersemi evet ben kızıyım diyerek babam adına gelen tebligatı almış. Şimdi sorularım şunlar:
1) Senet üzerinde yazan adres, izmir ve yanlış bir adres. Bizle uzaktan yakından alakası yok.
2) Babam bizimle aynı evde yaşamıyor, sadece ben ve kardeşim varız evde. Aynı şekilde ikamet adresi de burası değil. Bu tebligat nasıl oluyor da benim evime geliyor.
3) Şu an babamın bunu ödeyebilecek durumu olmadığını biliyorum fakat kendisi ile çok görüştüğüm söylenemez. Babamın borcu yüzünden benim evime hacze gelme olayı olabilir mi?
4) Bu tebligata usulsüz diyerek itiraz etme hakkımız var mı, varsa kardeşim mi bu itirazı yapmalıdır yoksa babam mı.
5) İtiraz edersek elimize ne geçecek, açıkçası çok görüşmesem bile babamın bu borçtan hapse girme durumu vs. olsun istemiyorum, haklı olduğunu düşünüyorum çünkü.
Yardımcı olursanız çok sevinirim, kafam karmakarışık çünkü şuan. Teşekkürler.
Cevap: Bana ait olmayan borç ve evime gelen tebligat..