Ayrıldığım işyerinden nasıl tazminat alırım?
merhaba
8 yıl çalıştıgım işyerinden patronumun şirketin koymuş olduğu kuralara uymadığı için ayrılmak zorunda kaldım 4 yıl sigortasız son dört yılda siğortam yattı. 8 yıl içersinde resmi ve yıllık izin hiç kullanmadım. işyerinden nasıl tazminat alırım. bu zamana kadar adliyenin yolunu dahi bilmem yardımcı olursanız çok sevinirim
Cevap: Ayrıldığım işyerinden nasıl tazminat alırım?
neden kimse bişey yazmıyor:(
Kendi isteğinizle ayrılmışsanız tazminat alamazsınız diye biliyorum.
Alıntı:
polenxx46 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
8 yıl çalıştıgım işyerinden patronumun şirketin koymuş olduğu kuralara uymadığı için ayrılmak zorunda kaldım 2 yıl sigortasız son 6 yılda siğortam yattı. 8 yıl içersinde resmi ve yıllık izin hiç kullanmadım. işyerinden nasıl tazminat alırım. bu zamana kadar adliyenin yolunu dahi bilmem yardımcı olursanız çok sevinirim
düzeltme yapıldı
Ayrılırken sebep olarak ne bildirdiniz?
Uymadığınız, patronun koyduğu o kurallar neydi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ayrılırken sebep olarak ne bildirdiniz?
Uymadığınız, patronun koyduğu o kurallar neydi?
patron kural koymadı kuralı şirket koydu. ben beyaz eşya teknisyeniyim şirket kural olarak teknisyen beyaz eşya taşıyamaz diye yazı gönderdi patronumda beyaz eşya taşıttırmaya devam etti. sen mühendismisin taşıayacaksın diye kelime kullandı. bende taşımıyacağımı söyledim. patronda çalışan çalışır çalışmayan çeker gider dedi bende çıktım
Adliyenin yolunu halen bilmenize gerek yok bir vekalet ile o işler yaptırılabilir.. Sigortasız çalıştığınız sürenin ispatı ile ödenmemiş primler ödetilir. Bu arada iş yerinden çıkarken bir yere imzanızı atmadıysanız noterden haklarınızı istediğinize dair ihtar çekin. örneklerini webden bulabilirsiniz.
15.08.2014 tarihinde noterden ihtarname çektim. şimdi sürec nasıl işleyecek?
benim eski patronum noterden ihtarname çektiğim için küplere binmiş. beni öldürmekle tehtid ediyormuş ne yapmam lazım