Miras kalan araçları borcu yüzünden hurdaya çıkarmak
Merhabalar öncelikler. Sorunum şu yönde. Doğduğumdan bu yana hiç görüşmediğimiz babam askerde iken vefat etti. Biraz araştırmalarım oldu. Babam ölmeden önce cezaevine girmiş burada üvey kardeşimin üzerine 3 tarla 1 ev vermiş. Vefatından sonra 2 araç kalmış bunlarında vergi borçları baya yüksek.
Şimdi 1. Sorum şu: Üvey kardeşime dava açıp babam ona devrettiği mallardan kardeşlerim ve ben pay alabilirmiyiz? Nasıl bir yol izlememiz gerekir.
2.Sorum: Kalan 2 Aracı Hurdaya Çıkarsam Vergi Borcu Düşermiş Sanırım. Bunun İçin Nasıl Bir Yol İzlemem Gerekir.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. İyi Forumlar
Cevap: Acİl yardim mİras hakkinda
Veraset ilamı çıkarıp araçların hurdaya çıkarılması için diğer mirasçılarla birlikte hareket ederek trafikte işlemlerini yapabilirsiniz. Üvey kardeşinize babanız sağlığında vermiş olduğu mallardan miras payınız için dava açabilirsiniz bir avukata gidip durumu anlatıp anlaşın derim.
Cevap: Acİl yardim mİras hakkinda
Merhabalar. Aynı durumdaki bir olayda aracın hurdaya çıkarılması için mirasçılardan bir kısmının (mirasçının üvey evlatları) muvafakat vermemesi durumunda izlenecek yol nedir? Hangi mahkemeye nasıl bir dava açılmalıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler üstadlarım.
- - - Updated - - -
Ayrıca araç 60'lı 70'li yıllarda çalınmış ve olay emniyet birimlerine intikal ettirilmemiş.