Superonline Ev Telefonu Numarası
Merhaba,
Superonline'nın bir kampanyası ile evime telefon numarası kayıt ettirdim. Aylar sonra bazı girişimcilik,danışmanlık şirketleri (Kosgeb,İnfo danışmanlık,Egem ) müşterileri ev telefonumu aramaya başladılar. İlk başlarda numarayı yalnış çevirdiklerini düşünerek pek takılmadım olaya fakat bir kaç kişiden sonra arayanlar iyice sıkmaya başladı ve ben ev numaramı nerden bulduklarını sordum. Her sorduğum kişi dergiye benim ev numaramı bastırdıklarını ve ev numaramın nasıl 0850 ile başladığı konusunda beni yargıladılar (0850 'den başlayan ev numarasımı olur gibisinden) açık öğretim öğrencisiyim ve daha çok bilgisayar üzerinde modülden çalıştığım için her 4,5 dakikada bir arayan müşteri topluluğu benim ders çalışmamı engelliyor. Evim resmen belirttiğim şirketlerin santrali konumuna geçiverdi. Hem müşteriler mağdur ve en çokta ben mağdurum konuya bir açıklık getirmenizi rica ediyorum. Dava açabilirmiyim böyle bir konuda, Nasıl bir dava açabilirim.. ?
Cevap: Superonline Ev Telefonu Numarası
Süperonline ile görüşün size yeni numara versinler. Numaranızı 3. kişiler ile paylaşılmasın yada rehberde gözükmesin diye talimat verin.
Sizin numaranızı kim, neden, hangi dergiye bastırmış. Siz abone olurken böyle bir müsaade vermiş olabilirmisiniz?
Bu şekilde sözleşmede izin vermediyseniz, Benim fikrim, sizin numaranızı dergide yayınlayan ve yayınlatan hakkında, kişisel verileri yayma ile ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
İlk yazımda bahsetmiş idim şikayetçi firmayı suç superonline'nın değil, (kosgeb,info danışmanlık,egem danışmanlık) bu 3 birbirinden bağımsız firmalar (emin değilim.) Ev numaramı site ve dergi üzerine müşteri destek hattı olarak bastırmışlar.
:DD Onu diyorum bende suçu kim işlediyse davayı da ona açacaksınız.
- - - Updated - - -
Bu numarayı destek hattı olarak yayan firmadan, destek elemanı olarak maaş falan isteyin o kadar telefonlarına baktınız değilmi?:ok
Evim santral gibi oldu. Heleki bu saatlerde kendimi evimde değilde, çağrı merkezinde hissediyorum. Herkese aynı durumu bildirmek çok can sıkıcı az evvel 3 dakika içinde 5 kişi ile görüştüm. Herkese aynı konuşmayı yaptım onlarda mağdur, gerekli hizmeti alamıyorlar ve sinirini benden çıkaran bile oldu ses tonunu yükseltip. Sormak istediğim bir soru daha var bu firmaların internet sitelerinden kendilerini arasam ve üst düzey birisiyle konuşmayı istesem ve durumu anlatsam ve dediğin gibi maaş istesem :DD tehdit olarakmı kayda geçer yoksa hakkımmıdır ?
Peki size tahsis edilen telefon daha önce bu kurumlara ait olabilirmi? Öyleyse bu kurumların bir suçu yok demektir.
Yukarıda bahsettiğim durum yok ise ortada kişisel verileri yaymak gibi bir suç, bu suçun cezası ve tazminatı var.
Ben olsam ücret talep ederdim. En azından bundan sonra dava açmamanız karşılığında bir iş sözleşmesi bile yapabilirsiniz.
Kaç aydır telefonlarınıza bakıyorum sizin elemanınız gibi çalıştım, ücretini istiyorum. Ben sizin elemanınız değilsem bu yaptığınız suç demek tehdit olmaz.