Adıma düzenlenmiş sahte senet
Merhabalar,05.11.2013 tarihinde mahallede bir mağazadan 600 liralık beşik almıştım, Bu beşiği her ay 100 lira ödeme koşuluyla taksitlendirmiştik. Ben her ay ödemesini kardeşime verip yaptırıyordum kardeşim ilk 2 ayı ödeyip gerisini ödememiş. Dün borcumu sordugumda avukata verildiğimi öğrendim Şİmdi sormak istediklerim şunlar ;
Esnaf kendi kafasına göre senet düzenleyip altına benim yerime imza atıp avukatına vermiş hiçbir şekilde senette imzam bulunmamaktadır. Ana paranın tamamını ödemek istedigimi söyledim avukat ile görüştüm 400 liralık borç için 1250 lira istiyorlar. Evime herhangi bir tebligat da gelmedi 2 defa tebligatı yollladıgını ama yanlış adresten döndüğünü söylediler. Bu duurmda ne yapabilirim? Lüten bu konu hakkında bilgili kişiler beni aydınlatabilirmi? tebligat,herhangi bir uyarı gelmeden bu işler bu kaar basit oluyormu? veya ortada imzam olmadıgı bir senetten bu dosyayı acabiliyorlarmı?
Cevap: Adıma düzenlenmiş sahte senet
Önce hakkınızda açılmış bir icra takibi var mı onu öğrenin e-devlet şifrenizle veya adalet bakanlığı vatandaş portalden bir şekilde varsa bulabilirseniz dosyanıza gidip incelersiniz.