Tahliye davalarında dava süresi.
Yeni T.T.K. na göre 10 yılı aşan işyeri kira sözleşmelerinde tahliye serbestisini içeren yasa 01.07.2014 'te uygulamaya girecek.Kiracısını tahliye etmek isteyen işyeri sahipleri 3 ay önceden ihtar ederek kiracısına bildirdiğini kabul edersek,boşaltılmayan işyeri için açılacak tahliye davasının,diğer davalar gibi yıllarca sürmesi, ayrıca Yargıtay'a itiraz süreci varmıdır?
Kısaca tahliye davalarının ne kadar sürebileceği konusunda bilgisi olan varmı ?
Cevap: Tahliye davalarında dava süresi.
Yok ya en fazla bir yılda biter bir yıl bile sürmez bence ne yılları.
bende aynı durumdayım 30.05.2013 bir dükkan satın aldık içindeki kiracı çıkmıyor.ihtarı çektik 6 ay sonrada davayı açtık.ancak kiracının avukatı bizim aynı ilçe sınırlar içinde dükkan var itiraz etti.bu bizi etkiler mi hakim hem bizim hemde kiracının emlak tapularının celbini istedi sonra keşife çıkacakmış,ihtar sürsiyle beraber 1 yıldan fazla oldu bu konu hakkında bilgilendirirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Etkiler tabi o dükkana ihtiyacınızın samimi olup olmadığının belirlenmesi gerekiyor yoksa içindekini çıkarıp başkasına daha yüksek kiraya vermek için tahliye davası olmaz.
Alıntı:
musol1966 rumuzlu üyeden alıntı
bende aynı durumdayım 30.05.2013 bir dükkan satın aldık içindeki kiracı çıkmıyor.ihtarı çektik 6 ay sonrada davayı açtık.ancak kiracının avukatı bizim aynı ilçe sınırlar içinde dükkan var itiraz etti.bu bizi etkiler mi hakim hem bizim hemde kiracının emlak tapularının celbini istedi sonra keşife çıkacakmış,ihtar sürsiyle beraber 1 yıldan fazla oldu bu konu hakkında bilgilendirirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
ama ikimizde aynı meslekdeniz ben kirada oturuyorum.kiracım çıkarsa ben oraya geçeceğim.ben kira tespit açabilirmiyim bir yıldan beri çok düşük kirayla beni oyalıyor.geriye dönük kiralarımı alamam herhalde.dükkanı banka kredisiyle almış olmam benim mağduriyetimi göstermezmi.ben başkasına kiraya vermeyeceğim kendim oturacağım
Şu anda öncelikli olan kiracının tahliyesidir kalacaksa o zaman kira tespit açarsınız.