Tebligat geldi ? yardimci olurmusunuz?
Arkadaslar merhaba ,
Vodafone ait 3 dönem ödenmemiş faturam bulunmakta calişmadigim için ödiyemedim.Yeni işe girdim tebligat geldi bende aradim cagri merkezi ile göruştum.toplam borc 700 tl ay basinda ödeyebilirim dedim yeni işe basladim dedim ama onlar bana ayın 15 i ne kadar zaman verdiler 350 tl ödersem belki ay basina kadar idare edebilirlermiş ve dosyayı bekletebilirmiş.Ben suan borc parada bulamiorum 350 tl basit bi rakam ama yok olmyınca bulunmuo...şimdi ben ayın 15 inde bu 350 tl yi ödemezsem icra ya sevk ediceklermiş ve ozaman o parayı ödesemde almazlarmiş.İCra gelicemiş cunku.Bu gelen 1 . tebligat idi.Ay basindan önce yani maas almadan önce ödeme sansim yok bana bu konuda fikir verebilirseniz sevinirim ne yapmam gerek ay basina kadar nasil uzatabilirim.15 inde yarisini ödemezsem ne gibi icra mevzusu dönecektir...şimdiden tesekkur ederim yardimlariniz icin. Klavyem bozuk oldugu icin eksik yazmiş olabilirim kusuruma bakmayın.
konuyu yanliş yere actiysam mod aradaslardan özür dilerim.
Cevap: Tebligat geldi ? yardimci olurmusunuz?
kimse yardimci olmayacakmi ...arkadaslar lutfen bir fikir verin :(
Cevap: Tebligat geldi ? yardimci olurmusunuz?
Ay başına kadar 350 tl öderseniz uzatabileceklerini söylemişler zaten. İcra işlemi başlarsa artı masraflarda doğacak. faizler doğacak. İşyerine maaşınıza haciz gelecek. İşveren bunu sebep gösterip sizi işten çıkarabilecek.
Masrafları icrayı göz önüne alıyorum diyorsanız ödemeyin. Her ay maaşınızın % 25 ine kadar borç bitinceye kadar kesinti yaparlar sadece.
Riske girip ödemeyebilirsiniz. Telefon şirketleri hemen icra işlemi başlatmıyorlar.Ayrıca çağrı merkezini arayıp ay sonunda ödeyeceğinizi işlem başlatırsanız hiç ödemeyeceğinizi ve kendileriyle bir daha çalışmayacağınızı söyleyin. 15 gün daha bekleyebilirler onların elinde olan bir durum.
Risk almak istemiyorsanız 350 Tl yi mecbur bulacaksınız. Hukuki olarak size 15 gün kazandıracak bir formül yok zaten.