-
Görevi Kötüye Kullanmak
2008 Yılı Şubat ayında 2 arkadaşımın ve benim görevli olduğumuz bir günde sorumluluk alanımızda bir vatandaşımız yaralamalı trafik kazası geçiriyor ve yaralanarak devlet hastanesine şüphelinin akrabası ile gidiyor btm adli muayene raporu düzenleniyor, diğer şüpheli şahısta olay yerinden ayrılıyor, ihbar hattına, karakola ve görevli memura ihbar ve şikayet olmadığı için kaza olayına müdahale edilmiyor, ancak daha sonra mağdur şahsın kati doktor raporunu bir arkadaşım yazılı olarak teslim alıyor bu olaydan benim ve diğer arkadaşın haberi yok, aradan 5 yıl geçiyor mağdur Nöb. C.Savcılığına giderek 5 yıl önce trafik kazası sonucu yaralandığını ve bununla ilgili o zaman görevli kolluk memurunun karakolda ifadesini aldığını, doktor raporunu ifadesini alan memura teslim ettiğini, bununla ilgili geçen zamanda hiçbir tebligat almadığını beyan ederek ifade veriyor. C.Savcısıda bununla ilgili bizim hakkımızda Görevi Kötüye Kullanmaktan iddianame hazırlayarak Sulh Ceza Mahkemesine dava açıyor. Mağrurun ve şüphelinin ifadesinde benimle ilgili hiçbir şey yok.Benimle ilgili sadece karakolun C.Savcısına yazılı olarak gönderdiği o gün görevli olduğumuzun yazısı var. Devlet hastanesinin diğer arkadaşım hakkında kati doktor raporunu teslim aldığına dair yazı var. Duruşma günü sanık olarak ifade vereceğim, üzerime atılı suçlama ile ilgili nasıl bir yol izleyebilirim yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler