Fuhuşa Yer Temin Etmeyle Suçlanmak - Öğrenciyim Birde
Öncelikle Hepinize Kolay Gelsin.
Ben Ege Üni 3. Sınıf Öğrencisiyim ve Paramı Çıkarmak İçin Bir ev kiraladım ve bunu günlük kiraya veriyordum. Bir kaç ay kiraya verim bu şekilde daha sonra yine başka bir müşteri aradı ve kız arkadaşı ile 2 hafta kalmak istediğini söyledi, anlaştık ve evi kiraladı.
2 haftanın sonunda gece beni aradı gürültüden dolayı şikayet olmuş polis geldi seninde haberin olsun dedi. Sonraki gün ben eve gittiğimde çevreden öğrendim ahlak şubeden gelmişler. Meğer Adam eve yabancı uyruklu kadınları getirmiş ve kullandırıyormuş. Tabi ahlak şube geldiğinde evde evi kiralayan adam olmadığı için onu yakalamıyorlar.
1 hafta sonra ahlak şube benim evime gelip beni alıyor fuhşa yer temin etmek suçundan ifade mi alıp şüpheli konumuna alıyorlar. Evi tutan herifle de sözleşme vs hiç bir şey yapmadığım için o adamı bize bul yoksa sen uğraşırsın diyorlar. Ama ona hiç bir şekilde ulaşamıyorum.
Şimdi beni savcı çağıracakmış o karara görede mahkemeye çıkacakmışım.
Benim bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor, eğer ceza alırsam ne cezası alırım ve bu sicilime işlenirmi, eğer işlenirse daha sonra silinebilir mi ?
Cevaplarınız İçin Şimdiden Çok Teşekkür Ediyorum.
Cevap: Fuhuşa Yer Temin Etmeyle Suçlanmak - Öğrenciyim Birde
Hukuk; eğer varsa deliller, tanık ifadeleri ile yoksa da karine ile çalışır. Sizin o evi hangi amaçla kullandırdığınız ortada. Hakim de / savcı da bunun farkında olacaktır. Kaldı ki hakkınızda şikayet de var.
Günlük yüksek bedellerle kişilere kiraya verirken başınıza bu tür bir olayın da gelebileceğini hesaplamış olmalısınız. Eyleminiz TCK 227/2 nci maddeye tıpa tıp uyuyor.
Ceza konusuna gelince.. Bu memlekette bir çok insan nikahsız bir şekilde ve birlikte yaşıyor. Eğer TCK 227/2 nci maddeden dolayı işlem yapılacaksa memleketin yarısına dava açmak gerekir. Dolayısı ile ceza çıkacağını sanmıyorum.
5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 227
Fuhuş
........
(2) Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Fuhşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veya tamamen geçimin sağlanması, fuhşa teşvik sayılır.......
Ben sırf o işler olmasın diye tek günlük isteyenlere vermemeye çalışıyorum ama gelenlerede içeride şunu yapın veya yapmayın diyememki. zaten maliyeden geldiler 1 hafta öncesinde ve müvekkil oldum, kısa süresüreli konaklama diye.
Bunun bir faydası olurmu?
Birde 3000 gün minimum 20 ile çarpılıyor galiba eğer öyle ise 60000 liramı ceza gelecek
Alıntı:
gk35 rumuzlu üyeden alıntı
Ben sırf o işler olmasın diye tek günlük isteyenlere vermemeye çalışıyorum ama gelenlerede içeride şunu yapın veya yapmayın diyememki. zaten maliyeden geldiler 1 hafta öncesinde ve müvekkil oldum, kısa süresüreli konaklama diye.
Bunun bir faydası olurmu?
Birde 3000 gün minimum 20 ile çarpılıyor galiba eğer öyle ise 60000 liramı ceza gelecek
Mükellef demek istediniz sanırım.
Ben o kadar ceza olacağını sanmıyorum. Muhtemelen ceza alsanız bile HAGB olacaktır. (Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması) .. 5 yıl boyunca benzer bir suçla hakim karşısına çıkmazsanız da ceza kalkacaktır.
Ama velevki ceza aldınız ve de bu ceza paraya dönüştürüldü bahsettiğiniz rakam çıktı, kararı temyiz edersiniz, temyizden 2 seneye yakın zamanda döner, faiz işlemez, temyizden dönene kadar da para biriktirirsiniz. kalan kısmını da taksitlendirirsiniz.
Geçmiş olsun.
Takipsizlik Kararı Çıkar Yüksek ihtimalle sen savcıya giderken mutlaka avukata danış yanlış birşey söylersen savcı kamu davası açar buda en az 2-4 yıl sürer dava sanada yazık git gel bitap olursun He müşteki olarak komşulardan eğer şahitler varsa yerinde olsam onlarada iftiradan dava iptal edileceğinide bilsem dava açarım o açıdan avukatla ilerle sitelerde yazmakla olmaz bu iş yanlıs bırsey soylersen savcı affetmez
Avukata tutacak param yokki anasını satayım, öğrenciyim zaten aldığım para kendime ancak yetiyordu. ama yinede bir sorarım.
Peki sicili işlendikten sonra ne zaman silinir.
Cevaplarınız için çok teşekkürler
Arkadaşlar Dün Uyaptan Mesaj Geldi ekimde mahkemem varmış, ben savcının beni çağırmasını bekliyordum, savcı beni çağırmadan direk olarak mahkemeye gönderibilir mi. yada bana ulaşmadı çağrı kağıdı bu şekildemi oldu acaba.
Ceavaplarınız için şimdiden Teşekkürler.