İş Yerim beni günde 14 saat çalıştırıyor ???
merhaba çok araştırdım bu konuyla ilgili ama bişe bulamadım, ben 6 yıldır özel bir hastanede calısmaktayım ve sürekli gece calısıyorum 2 gün gidiyorum 2 gün izinli oluyorum her gittiğim gün 14 saat çalısıyorum yani akşlam 18:00 da başlıyorum sabah 08:00 da çıkıyorum bu şekilde ıkı gun ust uste çalısıyorum ve 2 gunde of oluyorum yani ayda 15 ve 16 gun calısmıs oluyorum buda bazı aylar 210 bazı ayla 224 saate denk geliyo fakat aldıgım maaş asgari ücret ne fazla ne eksi 6 yıldır asgari ücret uzerınden calısıyorum sürekliş 2 gun çalışıp 2 gun çalışmıyorum yani pazar gunum olmuyo anca denk gelırse... şimdi bu şekilde çalışıyorum ben ve asgari ücret alıyorum sizce bu doğrumu aldıgım ucret .. ve ben fazla çalışıyor olmuyormuyum fazla çalışma saati mesai talep edebilirmiyim ve edersem ne olur benı bılgılendırırsenız sevınırım....
ayrıca bole bir site kurdugunuz işçinde çok teşekkür ederim bole konulada benım gıbı çok ınsanın bılgısı olmuyor sizlerin sayesinde ne yapmam gerektiğini öğrenıcem inş
ayrıca calısma saati 185 saat değilmi benmi yanlış bnılıyorum ?
Cevap: İş Yerim beni günde 14 saat çalıştırıyor ???
15 gün çalış 15 gün yatış, kendinizi geliştirip vasıflı bir iş bulmak için gayet makul bir süre.. Bu durumu kabullendikten sonra yapacak bir şey yok AMA işten ayrılmak içinde makul bir sebep var.
Hastanelerin sağlık bakanlığından ve sağlık hizmetlerinin özelliğinden dolayı özel uygulamaları vardır. Bunlar hakkında fazla hakim değilim ama;
İş kanununa göre Haftalık çalışma saati 45 saat aylık 180 saat eder. İşçi Günlük 11 saatten fazla çalıştırılamaz. Ayrıca personele denkleştirme çalışması da yaptırılabilir. yani bazı haftalar 45 saati geçebilir.
Sizde uygulama nasıl bilmiyorum ama Genelde 14 saatlik çalışmalarda 3 saatlik ara dinlenmesi verildiği görülmektedir. Özellikle gece çalışmalarında. Bu ara dinlenmeleri de çalışma süresinden sayılmaz. Yemek arası çay, veya normal dinlenme gibi.
Yani net çalışma süresi 11 saattir.
Eğer net çalışmanız 11 saat ise bu çalışma saati üzerinden, bazı haftalar 4 gün bazı haftalar ise 3 gün çalışma yapıyorsunuz demektir. Bu durumda da 180 saatten az çalışıyorsunuz demektir. 15*11=165 saat, 16*11= 176 saat gibi. İşveren eksik çalıştığınız süreleri de denkleştirme çalışması yaptırabilir. Bu durumda işveren size 2 gün yerinede 1 gün izin verebilir gözüküyor.
Bu durumda ise fazla çalışma olmayacağı gibi daha işverene borçlu çıkıyorsunuz.
benım molam 14 saat içinde toplamda 1 saat nasıl oluyor anlamıyorum...