Almanyada Doğum Yapma Hakkında;
Merhaba arkadaşlar;
Ben Türk vatandaşıyım eşim Alman vatandaşı. 1 yıl önce Türkiye de evlendik. Eşimin oturumunu Türkiye'ye aldık, Mavi kart çıkarttırdık. Almanya da ki oturumunu iptal ettirdik. Şuan eşim hamile doğumu Almanya da yaptırmak istiyor, imkanlar vs vs.
Fakat ben bu konuda bilgisizim biraz;
1) Çocuğum hangi soy ismini alacak?
2) Çocuk parası vs. gibi şeyler nasıl oluyor, almaya hakkımız var mı?
3) İleride Alman ya da doğum yaptığı için bir sıkıntı olur mu mesela yok çocuğu görmek isterler mi gibisinden?
Türkiye de yaşayıp da Almanya da doğum yapmanın iyi ve kötü yönlerini de yazarsanız memnun olurum,
Teşekkürler.
Cevap: Almanya da Doğum Yapma Hakkında;
Alıntı:
ismail025 rumuzlu üyeden alıntı
1) Çocuğum hangi soy ismini alacak?
Elbette resmi kayıtlarda geçen babasının soyadını alacak
Alıntı:
2) Çocuk parası vs. gibi şeyler nasıl oluyor, almaya hakkımız var mı?
Bahsettiğiniz, Almanya dan çocuk parası almak ise,
Almanya da ikamet etmediğiniz veya vergisini almanyada ödemek zorunda olduğunuz bir gelire sahip olmadığınız için, çocuk parası dediğiniz destekten yararlanma şansınız yok.
Alıntı:
3) İleride Alman ya da doğum yaptığı için bir sıkıntı olur mu mesela yok çocuğu görmek isterler mi gibisinden?
Almanya dan herhangi bir kurum ileride salt Almanyada doğduğu için çocuğu görmek istemezler,
isteseler de , bu ne gibi bir sıkıntı olabilir ki?
olmadığınız için, çocuk parası dediğiniz destekten yararlanma şansınız yok.
Alıntı:
Türkiye de yaşayıp da Almanya da doğum yapmanın iyi ve kötü yönlerini de yazarsanız memnun olurum,
Teşekkürler.
Kimliğinde doğum yeri Almanya yazar, başka da bir fark olmaz Almanya da doğması ile Türkiyede doğması arasında.
Annesi Alman vatandaşı olduğu için zaten çocuğunuz da çift vatandaşlık hakkına sahip olacaktır.
Teşekkürler gayet net bir açıklama oldu.
Almanya da kısa süreli ikamet etmek mümkün müdür? Geçici olarak.
Hem Türkiye de hem Almanya da ikamet edilebiliyor mu?
Eşiniz ve çocuğunuz istedikleri yerde istedikleri kadar ikamet edebilirler. Sizin ikametiniz ise turistik vize ya da aile birleşimi vizesi ve oturumuyla mümkün ancak. Aile birleşimi için de hayatınızın büyük bölümünü Almanya'da geçirme niyetinde olmanız ve yanına gideceğiniz aile üyelerinizin Almanya'da ikamet etmeleri gerekir.
Bu durumda kısa süreli ikametleriniz için turistik vizeden başka bir yol görünmüyor.
Cevap: Almanyada Doğum Yapma Hakkında;
Merhabalar çocuğumun nüfus cüzdanında urfa yazmasını istemiyorum (hatta artık sadece ilçe yazılıyor) bir dönem ankarada yaşadım ve bazı sorunlar yaşadım..almanyada akrabalarım var (önceden rahat gidişlerim olmuştu) ve doğumdan 3 hafta önce gidip doğum yapabilir miyim?sadece nüfusta almanya m yazar?hak olarak avantaj olur m?
Cevap: Almanyada Doğum Yapma Hakkında;
Cevap verebilecek kimse yok m?