İşverenin Çalışanlardan Habersiz Sigortalarının Önce Çıkışını Sonra Girişini Yapması
Merhabalar hukuk severler.
Geçtiğimiz mart ayında Amerika'nın dev markası Türkiye'de mağazasını açtı. Bu açılma sürecinden 2 ay önce işe girişlerimiz yapıldı. Sgk Başlangıç tarihim 6 Ocak 2014. (Sözleşmem 2 Ay deneme süreli belirsiz iş sözleşmesidir) Fakat dün Sgk internet sitesine girip Tc numaram ile sorgulama yaparken çalışmaya devam ettiğim bu şirket 6 Ocak 2014 tarihinde girişimi yapmış ve aynı zamanda 6 martta çıkışımızı yapıp tekrardan 7 martta girişimizi yapmıştır.
Bu sigorta giriş çıkışlarının sonucunda ilk işe giriş kaydımı yapan şirketin sgk üye numarası ile 7 martta girişimi yapan şirketin üye numarası farklıdır fakat şirket aynı şirkettir.
Bu konuda ne gibi yasal yaptırım yapılabilir yada neler yapabilirim hak mahrumiyeti yaşamamak için. Yada bunun bana ne gibi zararı olabilir?
Örneğin; 1.yılımı doldurduğum vakit işsizlik maaşını almaya hak kazandığım şartlar oluşsa bile bu giriş çıkış yüzünden işsizlik maaşı alamayacağım.
Cevap: İşverenin Çalışanlardan Habersiz Sigortalarının Önce Çıkışını Sonra Girişini Yapması
Şirket madem aynı farklı bir şube numarası olabilir mi.çalışma yeriniz değişmiş,problem gözükmüyor.
en doğru cevabı muhasebeciler verir.
Cevap: İşverenin Çalışanlardan Habersiz Sigortalarının Önce Çıkışını Sonra Girişini Yapması
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Şirket madem aynı farklı bir şube numarası olabilir mi.çalışma yeriniz değişmiş,problem gözükmüyor.
en doğru cevabı muhasebeciler verir.
Çalışma yerimi değişmedi yer aynı yer.. Şirketlerin şube numarası olduğunu yeni duyuyorum açıkçası sgk ödemesi yaparken her şubeye göre ayrı numaradan yatırılmadığını biliyorum, ayrıca ilk ve tek şubesi.
Ben sadece bu durumun yasal açıklaması nedir iş kanununa göre ne yapılması gerekir? Saygıdeğer hukukçularımızdan bunu öğrenmek istiyorum. Saygılar