Tebligat Adresinin değiştirilmesi
Merhabalar,
Asliye ceza Mahkemesinde devam eden bir mahkemem bulunuyor, hakim 3 gün önce 2. duruşma tarihini Eylül ayına verdi ve Tebligat adresi istedi benden, bende adresimi verdim. Fakat şimdi ben bu adresi değiştirmek istiyorum. Bulunduğum adreste bu mahkemenin öğrenilmesini istemiyorum çünkü. İş yerini vermiş olsam sorun olur mu Mahkeme kabul eder mi? Tebligat çıkmış mıdır?
Çıktıysa önceden gidip elden ama şansımız oluyor mu acaba?
Ayrıca bundan sonra bu mahkeme ile ilgili gelecek tüm evraklarında bu adrese gelmesini istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim. Konu hakkındaki yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Tebligat Adresinin değiştirilmesi
Dilekçeyle talepte bulunun, tarafınıza gönderilecek tebligatın adresini iş yeriniz olarak değiştirmek istediğinizi ,gerekçesinin de gündüz evde pek kimsenin olmadığını ,iş yerinde daha fazla zaman kaldığınızı ,iş yerine gönderilecek tebligatın elinize geçme olasılığının daha fazla olacağını yazın havale ettirip dosyanıza koysunlar.Duruşmadan çıktıktan sonra sözlü talep olmaz.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Dilekçeyle talepte bulunun, tarafınıza gönderilecek tebligatın adresini iş yeriniz olarak değiştirmek istediğinizi ,gerekçesinin de gündüz evde pek kimsenin olmadığını ,iş yerinde daha fazla zaman kaldığınızı ,iş yerine gönderilecek tebligatın elinize geçme olasılığının daha fazla olacağını yazın havale ettirip dosyanıza koysunlar.Duruşmadan çıktıktan sonra sözlü talep olmaz.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. Peki bu dilekçeyi yazdıktan sonra PTT yolu ile mi göndermemiz gerekiyor ilgili mahkemeye. Örneğin Mahkeme Çağlayan 26. Asliye Ceza Mahkemesi ise adres olarak ne yazmalıyız ki ulaşsın.
İkinci duruşmanızın Eylül Ayında olduğunu yeni fark ettim.Her duruşma için ayrıca tebligat gönderilmez.ilk duruşma ve davanın sonucunu bildiren karar gönderilir.
Onun için Eylül de ki duruşmanızda tebligat adresinizi değiştirmek istediğinizi duruşma esnasında Hakime söyleyebilirsiniz.
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
İkinci duruşmanızın Eylül Ayında olduğunu yeni fark ettim.Her duruşma için ayrıca tebligat gönderilmez.ilk duruşma ve davanın sonucunu bildiren karar gönderilir.
Onun için Eylül de ki duruşmanızda tebligat adresinizi değiştirmek istediğinizi duruşma esnasında Hakime söyleyebilirsiniz.
Fakat işi yinede garantiye almak için aşağıdaki şekilde bir dilekçe yazıp 28. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ Kalemine vermiş olsak, değişir mi? İlla ki bir gerekçe talep ederler mi?
İSTANBUL 28. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ’NE
DOSYA NO : 2014 / 01
DAVALI : AD SOYAD
KONU : Adres Bilgilerim Hakkında
Sayın Mahkemenizde görülmekte olan yukarıda esas numarası yazılı dosyada bulunan adres bilgilerimin aşağıda ki adresim ile değiştirilmesini arz ederim.
Adresim: YENİ ADRES BİLGİLERİM......
Gereği için saygılarımla sayın Mahkemenize sunarım.
ADIM SOYADIM
TARİH
Kalem sana bir şey söylemez dilekçeni alır dosyana koyar.Adres değişikliği talebini Hakim değerlendirecektir.Mesai saatleri içerisinde ve sonrasında daha çok iş yerinde bulunduğunu tebligatın elinize geçme olasılığının daha çok olabileceğini kısa gerekçesiyle dile getirseniz daha makul olabileceğini düşündüğüm için bunu tavsiye ettim.Yazmasan da olur.Hakim duruşmada sorarsa söylersin.