Ehliyetimin Süresi Doldu...Ceza alırmıyım ?
Merhaba;
27.10.2013 Tarihinde Alkollü araç kullanmaktan ehliyetime İstanbul'da el konuldu.
Ehliyet sürem dolu ve üstünden yaklaşık 14 gün geçti. Diyarbakır Trafik Şubeye gittim ehliyetini istanbul'dan alacaksın dediler.
Şuanda aracım ile İstanbul'a gitmek istiyorum. Herhangi bir trafik uygulamasında ehliyetimi geri almadığımdan dolayı ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı savcılığa mı sevk edilirim yoksa ehliyetimi yanımda bulundurmadığım için 44/1B maddesi gereğince trafik cezası mı alırım.
Bu konu hakkın bilgisi olan hukukçularımızdan yardım bekliyorum.
Saygılar
Cevap: Ehliyetimin Süresi Doldu...Ceza alırmıyım ?
Konu ile ilgili net bir bilgi veremem ama Aşağıdaki bilgilere göre ehliyetinizi teslim aldıktan ehliyet sahibi olabileceksiniz gibi, bu şekli ile ehliyetsiz araç kullanmaktan işlemde yapılabilir.
Digital ortama geçilinciye kadar bu işlem vergi dairelerinden alınan makbuzlar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Emniyet yetkilileri, 12 Haziran Çarşamba gününden itibaren hayata geçirilecek uygulamayla ilgili vatandaşları olası mağduriyetler konusunda uyardı. Yetkililer, “Türkiye genelinde, alkol lü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetleri geri alınan sürücüler, yasal bekleme süresinin haricinde vergi dairesinden alınacak ‘borcu yoktur’ yazısı ile müracaat edebilecek. Bu yazıyı getirmeyen sürücülere ehliyetleri verilmeyecek.” uyarısında bulundu.
- - - Updated - - -
Riske girmeye gerek varmı?