Çalıntı kredi kartı ile alışveriş yapılmış kargo alıcısı benim
iyi günler öncelikle başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum.
bundan 2 hafta önce ben uyurken bir kargo gelmiş çiceksepeti.com dan hediye olarak benim adıma. annem kargoyu almış uyandığımda açtım baktım saat var ve üzerindeki kartta isim falan yoktu. hemen siteyi aradım bana bugün böyle bir kargo geldi sizden kim gönderdi bakabilirmisiniz dedim baktılar gönderen isim belirtmemiş dediler. bende bir arkadaşımın hediye gönderdiğini düşündüm nasılsa çıkar kim gönderdiyse dedim saati kullandım. bugün gelen bir telefon çalınan kartından yapılan alışverişin benim adıma gönderildiğini söyledi çok şaşırdım şuan yapmam gereken nedir saati falan umrumda değil hayatımda böyle bir işe bulaşmış bir insan değilim. gerekirse parasınıda ödemeye razıyım ama yasal olarak benlik bir durum söz konusumu. çünkü göndereni bile tanımıyorum kasıtlı biri benim adıma yollatıp telefonumu falan vermiş sonrada ihbar etmiş olabilir mi ?
şimdiden teşekkür ederim bilgilendirecek arkadaşlara.
Cevap: Çalıntı kredi kartı ile alışveriş yapılmış kargo alıcısı benim
yardımcı olabilecek olan yok mu ?
- - - Updated - - -
lütfen yardımcı olun
yardımcı olacak kimse yok mu Allah aşkına.
Siz saati geldiği yere iade edin,yanlışlık olduğunu söyleyerek.
1.telefon eden kim ?
2.isim belirtilmeden sipariş almayacakları mantıken geçerli olmadığı için, oluşabilecek adli bir kovuşturmada bunu yapan firmada sorumluluğu üstlenmiş olur, kimin nasıl neyi çaldığını sizi hiç ilgilendirmiyor, isim v.s. belirtilmeden size teslim eden aracı firma sorumluluğu üstlenmiş durumda, dolayısıyla burda sizin suçlu durumda olduğunuzu belirten bir olay yok. Siz kesinlikle ürün parasını v.s. ödemek gibi bir işlem yapmayın, ürün zaten ödenmiş ödendiği içinde size yollanmış, savcılık sizi ifade vermeye çağırırsa avukatınızla giderek durumu belirtebilirsiniz, ayrıca bir ceza davası açılacak da olursa sizde firma hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz.