-
Telsim Borcu İcra
Merhabalar,
Bir avukat tarafından var olmayan telsim hattım dolayısıyla icraya verileceğim şeklinde bilgilendirme kağıdı aldım. Daha önceden defalarca uyarı yapılmışta dikkate almamışım gibi, son uyarı adıyla tehdit dolu bir kağıttı bu. Vodafoneye gidip sorduğumda 1999 yılına ait telsim borcum olduğu söylendi. Oysa ki o zamanlar ne bir hattım ne de telefonum vardı. Uyarı kağıdını dikkate almadım. E-devlet üzerinden icra var mı diye ara ara kontrol ediyordum. Bugün icra takibi başlatıldığını gördüm e devlet üzerinde.
Elime icra ile ilgili herhangi bir bildirim geçmedi. Avukattan gelen uyarı mektubuyla tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. Bu aşamada hakem heyetine başvurmam icra takibini durdurabilir mi?
Nasıl bir yol izlemem gerekir bana yardımcı olabilir misiniz?
-
Cevap: Telsim Borcu İcra
ilk önce yapılan takibe itiraz etmelisiniz akabinde avukat desteği almanız şart yoksa işin içinden zor çıkarsınz.
-
Takip itiraz edeceğim tabi itiraz süresini aşmadıysam. Henüz elime icra dairesinden herhangi bir bildirim gelmedi. Muhtara da bırakılabiliyormuş icra takip bildirimi evde bulunmadığımız durumlarda. Muhtara gidip yarın soracağım kağıt gelip gelmediğini, inş henüz gelmemiştir.
Vodafoneden sorgulama yaptım benim adıma kayıtlı iki tane hat var ve bu hatlar kontörlü. birisini kullanıyorum zaten. Diğerini de bir yıl önce almıştım. 1999 yılına ait eski bir hat görünmüyor benim adıma kayıtlı olan. Adıma kayıtlı olduğu görülmeyen bir hat için nasıl bana icra takibi başlatabiliyor avukat bunu anlıyamıyorum.
-
Bugün icra daiesinden ilamsız takiplerde ödeme emri adında bir kağıt geldi. Esas borç miktarı 16,50 tl görünüyor. ilk icra takibi 2004 yılında başlatılmış ve 2004 yılı için faizlerle birlikte 113,50 tl borçum varmış. 2014 yılında yeni dosya numarası verilmiş. yenileme emri diye ek bir kağıt var, o kağıtta sadece ana borç tutarı görünüyor.
Kağıdın altında icra dairesi hesap bilgileri verilmiş ödeme yapmam için.
Şu an 2014 yılına kadar ne kadar faiz birikmiş? bilmiyorum. icra masrafları, avukatlık masrafları gibi tutarlar verilmemiş. ben toplam ödemem gereken miktarı nereden öğrenebilirim. İcra dairesine telefonla ulaşmaya çalıştım ulaşamadım defalarca denememe rağmen. İcra takibi başlatan avukatın bürosunu aramıştım kağıt gelmeden bir hafta önce. ordan bana 3 gün içinde borcu ödersem 251 tl ödeyeceğimi, ödemessem 375 tl ödemem gerekeceğini söylemişlerdi. Nereye ödeyeceğimi sorduğumda Avukat Habip Bozkurt'a ait bir hesap numarası vermişlerdi. Ben de ödeme yaptığıma dair bir belge verecekmisiniz diye sorduğumda siz ödedikten sonra ödendi belgesi göndereceğiz dediler. Ama ben güvenemediğim için ödeme yapmadım.
Toplam borç miktarını icra dairesinden öğrenme imkanı bulabilirsem, icra dairesi hesap numarasına borcu yatırdığımda bu borçtan ve icra durumlarından tamamen kurtulabilir miyim? Lütfen bana yardımcı olun. İcraya itiraz edebilirim ama icra verilen telefon nosu benim adıma kayıtlı çıktı. adres dışında tüm bilgilerim tutuyor. sadece adres farklı. itiraz etmem işe yaramaz gibi geliyor bu durum da. ne yapacağımı bilemiyorum açıkcası. borç bildirilen miktarsa ödeyip kurtulmayı düşünüyorum ama ödediğime dair elimde bir belge olmayacaksa veya bu dosya kapanmayacaksa ödememinde bir anlamı yok.
-
Telefon hattını siz alıp kullanmadıysanız menfi tespit davası açabilirsiniz takip kesinleşmiş çünkü artık. Ödeyip kurtulayım diyorsanız avukatın hesabına dosya numarası yazmak suretiyle ödeyebileceğiniz gibi icra dairesine gidip banka hesap bilgileri alarak ödemenizi yapabilirsiniz.