Merhaba arkadaşlar bir fotoğrafçı sitesi açıyoruz ama farkettikki benzer isimde bitane daha var. Bilgim olmadığı için sormak istedim. Şöyleki; örnek olarak onlarınki düğünmasalımız, bizimki düğünmasalım.. hukuki açıdan bir problem yaşarmıyız?
Printable View
Merhaba arkadaşlar bir fotoğrafçı sitesi açıyoruz ama farkettikki benzer isimde bitane daha var. Bilgim olmadığı için sormak istedim. Şöyleki; örnek olarak onlarınki düğünmasalımız, bizimki düğünmasalım.. hukuki açıdan bir problem yaşarmıyız?
basit bi soru sorduğumu sanmıştım ama hiç bilen yokmu?
Diğer site tacirlere ait ise, sizin sitenizi fark ettiklerinde, haliyle iltibas ve haksız rekabet iddiasında bulunma olasılıkları var.
Esenlikler
tacirlere ait ise ne demek hocam? Sitelerinde her hakkı saklıdır yazıyor.
Ticariyse yani bireysel olsa hadi sorun olmayabilir belki ticari olarak kullanmıyodur tescil de ettirmemiştir öyle kullanabilirdiniz ama anlattığınızdan sitenin ticaretle meşgul olduğu alan adının marka olarak da tescil edilmiş olma ihtimali var bu durumda sizi benzer ismi kullanmaktan men edebilir yargı yolu ile.
Önemli olan marka tescilidir. Bu şekilde araştırdığımızda 41.sınıfta (Fotoğrafçılık, organizasyon himzetleri) böyle bir marka görünmüyor. "Düğün Masalı" markasını tescil alarak yolunuza devam edebilirsiniz. Tescil sonrası benzer kullanımları da engellemeniz mümkün. Önemli olan itiraz gelmeden tescil alabilmek.
asispatent hocam teşekkürler ama onu örnek olarak yazmıştım bizim sitenin asıl adı o değil
tam olarak merak ettiğim şu
düğünmasalimiz sitesi alınmışsa bunun markasıda alınmışsa -ız olmayan
düğünmasalım da hukuki kurallar içinde onlaramı ait oluyor?