Bedaş'a karşı dava açmalı mıyım?
Merhaba, öncelikle sıkıntımı sizlere izah edeyim.
2013 yılı ekim ayından beri kiracı olarak bir binada oturuyorum.Mal sahibine elektrik ve su problemi olup olmadığını sorduğum da sıkıntı yok dedi. Ancak sonra öğrendim ki iskandan dolayı problem varmış. Sayaçlar bağlanmış ancak abonelikler yapılmamış.Ben iskanı beklerken 1,5 yıl sonra bedaş çalışanları kapıya dayanmış ve usulsuz elektrik kullanımı tesbiti yapmışlar. Ve tutanağı babama imzalatmışlar. Bunun üzerine Avcılar bedaş a giderek bilgi aldım. tutanağın bilgi amaçlı olduğunu fakat tutanağın kayıtlara işlenmesi için 1 hafta sonra abone olmamı söylediler. bende 10 gün sonra giderek iskansız abonelik işlemimi gerçekleştirdim. 15 gün sonra iskan cıkınca da iskanlı abonelik haline getirdim. işlem sonrası sayaç okundu ve 1500 tl fatura tahakkuk etti. 6 mayıs itibarı ile faturayı odedım.
bu gün eve tekrar gelmişler ve kesme işlemi yapacağız demişler. yeniden avcılar bedaş a gittim. Söyledikleri şey şu "sizin ödemiş olduğunuz faturayı iptal edeceğiz, tutanağa istinaden biz yüksek tarifeden 2000 tl fatura düzenlemiştik.Onu ödeyeceksiniz" dediler.Ödenmemesi durumunda elektiriğimin kesileceğini ve yasal yollara başvuracaklarını söylediler.
sorum şu ; bedaş a karşı dava açmalımıyım ? açarsam kazanma ihtimalim nedir ? cevaba göre hukuki başvuru yapmayı düşümüyorum. şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: bedaş'a karşı dava açmalımıyım.
tüketici hakem heyetine başvur seni tatmin etmezse avukat arkadaşların birinden prof. bilgi al.