Mobbİng İle alinan İstİfa İle ÇikiŞ
MERHABA,
aralık 2010 dan bu yana çalıştığım işyerimden 06.04.2014 tarihinde mobbing zoru ile istifam alındı ve bu tarihli istifa 27.04.2014 tarihine kadar bekletildi. Proje bazlı çalıştığımız için beni şantiyemede göndermediler ve bu tarihe kadar imzam olmadığı halde yıllık izinleri düşüp ay sonuda çıkışımı istifa olarak yapmışlar. kalan yıllık izinlerimi ve aylık maaşım haricinde hiçbirşey yatırmadan işten istifa olrak çıkışım yapılmış. kıdem ve ihbarım için ne yapmam gerekiyor. lütfen yardımcı olabilirmisiniz...
Cevap: Mobbİng İle alinan İstİfa İle ÇikiŞ
Alıntı:
mahalkita rumuzlu üyeden alıntı
MERHABA,
aralık 2010 dan bu yana çalıştığım işyerimden 06.04.2014 tarihinde mobbing zoru ile istifam alındı ve bu tarihli istifa 27.04.2014 tarihine kadar bekletildi. Proje bazlı çalıştığımız için beni şantiyemede göndermediler ve bu tarihe kadar imzam olmadığı halde yıllık izinleri düşüp ay sonuda çıkışımı istifa olarak yapmışlar. kalan yıllık izinlerimi ve aylık maaşım haricinde hiçbirşey yatırmadan işten istifa olrak çıkışım yapılmış. kıdem ve ihbarım için ne yapmam gerekiyor. lütfen yardımcı olabilirmisiniz...
Geçmiş olsun.
Mobbing olayı çok kapsamlı ve zor b, süreç, Mobbingi ispat etmekde çok zor. öncelikle mobbing olduğu konusunda sizin tek taraflı söyleminiz yetmez, şahitler . hatta somut delil ile ispat etmek gerekir .
aslında şahit pozisyonunda en az 2-3 kişi mevcut ve şuan halen aynı şirkette çalışıyorlar. bağırarak ve beni sinirden ağlatma derecesine getirecek seviyeyide ofis camaken olduğu için tüm çalışanlar gördü. bu yeterli olurmu bilmem fakat işçi mahkemesinden bir sonuç çıkarmı yada istifa haricinde başka evrak imzalamdan çıkarıldım diye başka bi süreç yürütebilirmiyim?
Alıntı:
mahalkita rumuzlu üyeden alıntı
aslında şahit pozisyonunda en az 2-3 kişi mevcut ve şuan halen aynı şirkette çalışıyorlar. bağırarak ve beni sinirden ağlatma derecesine getirecek seviyeyide ofis camaken olduğu için tüm çalışanlar gördü. bu yeterli olurmu bilmem fakat işçi mahkemesinden bir sonuç çıkarmı yada istifa haricinde başka evrak imzalamdan çıkarıldım diye başka bi süreç yürütebilirmiyim?
Merhaba ;
Ben bir hukukçu değilim , ancak bahsettiğin konu mobbing olunca ister istemez ilgimi çekiyor ve üzülüyorum mağdurlar adına , ve konu bildiğim üzerine onlarca araştırma yaptığım bir konu, İstifa ederek ve bu dilekçeyi imzalayarak iyi etmemişiniz, şansınız varsa da kaybetmişiniz, keşke imza atmadan iş yerinden ayrılıp profesyonel bir destekle yargı yolu ile hakkınızı arasaydınız, Fakat yargı yolunu denemiş olsanız bile, mevcut şahitler gerçekten de mahkeme de şahitlik yapar mı? Eliniz de herhangi bir yazılı belge var mı ? bu bir günlük bile olabilir mobbing davalarında yaşananların gün gün belirtilmesi önemli , iş yerinde bana amirim yada müdürüm çok kızdı , ağlatma noktasına getirdi derseniz bu terbiyesizlik olur ama mobbing olmaz,Herşeyden evvel konunun mobbing olması için sistematik ve uzunca bir süredir uygulanıyor olması lazım. tek bir olay ya da bir kaç olay yetmiyor maalesef.
Mobbing kavramı ülkemizde yeni yeni gündem oluşturmaya başlıyor, Avrupa bu konuda çok daha ilerde kişilik hakları biraz daha ön planda tutulduğu için;
işin aslı istifa dilekçenizi imzaladıktan sonra yapılabilecek bir şey yok. büyük geçmiş olsun. insanlar bu konularda sağlıklarını ve pskolojilerini kaybediyorlar. , Bence en iyisini yapmışsızınız ayrılmakla, eminim önünüze çok daha güzel fırsatlar sizin de beklemediğiniz şekilde çıkacaktır.
Başarılar
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. :(