Bankaya Borçdan Dolayı 4 Mirascılardan Birinin Reddi Miras Vermesi Borcun Ne Pay oranında Ödenecği
Vefat eden babamdan 4 mirasçı olarak 1/4 oranında miras düştü. Ben 1/4 oranımdaki mirasımdan Reddi Miras alarak vazgeçtim.
Babamın Borcu 1/4 oranında tüm mirasçılardan alınıyor. Herkes ödüyor. Ben red ettiğim için ödemeyeceğim. Fakat Banka "murisin tüm mirasçılarının mirası reddedip reddetmediği ve mirasın reddinden sonra yeni dağılımın ne şekilde olacağı bilinmemektedir. Yasal mirasçılardan birinin mirası reddetmesi durumunda, Medeni Kanunumuzun ilgili maddesi gereği onun payı, miras açıldığı zaman kendisi sağ değilmiş gibi, hak sahiplerine geçer. Bu durumda Red eden kişi tarafından mirasın reddedilmesinden sonraki dağılımın ne şekilde olacağının Mahkemece belirlenmesi gerekmektedir. Buna göre, söz konusu reddi miras davası uyarınca mirası reddeden HKişinin durumu dikkate alınarak, reddeden mirasçının hissesinin de kimlere intikal ettiğini gösteren yeni tarihli bir veraset ilamının ibrazı gerekmektedir." denilmektedir.
Yani ben reddi mirastan sonra tekrar Veraset ilamı almam gerektiğini söylüyor.
Durum ortadadır. Red eden kişi devreden çıktığına göre;
Diğer mirasçılar 1/4 oranında öderler geçerler. Yani 400 TL aylıködeme varsa kalan 3 mirasçı 100'er liradan 300 ödemesi gerekir. Diğeri red ettiğinden onun oranı 3 mirasçıya yüklenmemesi gerekiyor.
Bu konuda bana yol gösterirmisiniz.
Not: Reddi miras Kesinleşmiş kararı çıktı..
Teşekkürler...
Cevap: Bankaya Borçdan Dolayı 4 Mirascılardan Birinin Reddi Miras Vermesi Borcun Ne Pay oranında Ödenecği
Cevap: Bankaya Borçdan Dolayı 4 Mirascılardan Birinin Reddi Miras Vermesi Borcun Ne Pay oranında Ödenecği
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sizin çocuğunuz var mı?
Evet var Erdoğan bey.
O zaman dediğiniz gibi olmuyor malesef,
sanki siz vefat etmişsiniz gibi , sizin mirasçılarınız hak sahibi oluyor miras üzerinde ve bu durumda her birinin de reddi miras yapması gerekir.
Onlar da reddi miras yapmışsa ve sizin mirasçınız olacak alt-üst soyunuz kalmıyorsa, bu durumda yeni duruma göre alınacak veraset ilamında diğer 3 mirasçı görüneceğinden,
borç ta 3 e bölünecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
O zaman dediğiniz gibi olmuyor malesef,
sanki siz vefat etmişsiniz gibi , sizin mirasçılarınız hak sahibi oluyor miras üzerinde ve bu durumda her birinin de reddi miras yapması gerekir.
Onlar da reddi miras yapmışsa ve sizin mirasçınız olacak alt-üst soyunuz kalmıyorsa, bu durumda yeni duruma göre alınacak veraset ilamında diğer 3 mirasçı görüneceğinden,
borç ta 3 e bölünecektir.
Teşekkür ederim.
Bu tip konuları okuyunca aklım karıştı, şu şekilde bir teknik soru sormak istiyorum.
Diyelim ki dedemin 500 bin TL borcu var.
Tek çocuk olan babamın ise 100 bin TL mal varlığı mevcut.
Dedem vefat ettiğinde, babam reddi miras yaparsa, dedemin borcu tek çocuk olan bana mı geçer?
Benim de bu borçtan kurtulmak için reddi miras yapmam gerekir mi?
Ve reddi miras yaparsam, babamın malvarlığı üzerindeki mirasımdan da mı vazgeçmiş oluyorum?
+Ekstra olarak, babam ve dedemin arası yıllardır bozuksa ve bu borçlanma küskünlük sonrası olduysa değişen bir şey olur mu?
Borcun ne zaman oluştuğunun önemi yok, vefat ettiğinde borç varsa, mirasçılar da miras payları oranında borçtan sorumludur.
Babanız reddi miras yaptığında siz , sanki babanız dedenizden önce vefat etmiş gibi dedenizin mirasçısı olursunuz, siz de dedenizden kalan mirası red ederseniz, babanızdan kalacak olan mirası red etmiş olmazsınız.
Merhaba üvey kayım pederim kredi çekiyor 20000tl ve 1 taksit ödedim kalp ten ölüyor kayımvaldem de 4 ay sonra kanserden ölüyor. Borç k.pederin 3 kardeşine %50 kvaldeme %50 kalıyor .k.valdemdende eşime ve 2 kız kardeşine kalıyor k.pederin kardeşleri reddi miras için başvuruyor. Borç suan 32000tl bankaya konuştuk ve icra avukata yla borç tek olarak ödenek diyor kardeşler arasında eşit paya bölünebilir k.pederin kardeşlerinin mahkemesi ocak ayında biz aydınlatırsanız sevinirim Teşekkürler. ..