-
İcra hakkında
şu an icrada3 banka sırada birine ödeme yapıyorum maaştan kesinti yapılarak.(bu bankalar 1.icra müdürlüğünde)
diğer bankalar 2.icra müdürlüğünden dosya açmışlar bu bankalar sırada mı oluyor
diğer icra dosyalarının önüne geçebilirler mi eve hacze gelebilirler mi diğer icralar bitmeden tşklr
-
Cevap: İcra hakkında
1.İcra, 2.İcra dairelerin sıra numarasıdır alacakların değil. Her dosya için alacaklı banka haciz işlemini diğer dosyalardan bağımsız yürütebilir evinize hacze gelebilirler maaşınıza hacizde sıraya girerler önce haciz koyandan sonraya göre yani haciz koyma tarihine göre.
-
tşk ederim merak ettiğim 2.icra 1.icranın eve gittiğini ve keşif yapılıp yapılmadığını görmez mi zaten 1.icra haczedilecek birşey yok diye tutanak tuttu ve gitti.maaşıma icra geldi.2.icra bunun üzerine eve gelir mi
- - - Updated - - -
şunu da merak ettim 1.icrada 3 tane dosya var yani 1.icradaki 3.sıradaki banka istese eve hacze gelebilir mi tşklr
-
İcraya gelip gelmemek bankanın isniyatifindedir icra dairesinin değil banka ya da vekili nasıl uygun görürse öyle yapar.
-
Engin bey ben ipotek kefili oldugum bir bankadan ihtiyati hacizle karsi karsiya kaldim.itirazimi mahkeme red etti fakat yargitay I.I.K 257. Maddesine gore karari benim lehime bozdu.yerel mahkeme karara uydu fakat simdi banka temyize tasiyor bu surec icersinde ben haczedilen mallarimi kurtarabilirmiyim ?
-
Haczedilen mal derken, kurtarmak derken neyi kastediyorsunuz?
-
Tirlarim ve tasinmazlarim uzerinde ihtiyati haciz var halen yargitay bozmasina ragmen yerel mahkemenin yargitaya uymasina ragmen hacizler kaldi banka temyize tasirken bu mallarimin uzerinden hacizler yakalama kararlari kalkabilir mi ?
-
Kesinleşmeden kalkmaz ihtiyati haciz var diyorsunuz kararı veren mahkemeye de itirazda bulundunuz mu? İhtiyati haciz varsa teminat da vardır varsa bi zararınız ordan karşılanmasını istersiniz.
-
Mahkemeye itirazda bulunduk zaten mahkeme red etti, temyiz e yolladik yargitay mahkeme kararini bozdu zaten.yargitaydan donen bozma kararinada mahkeme uydu fakat simdi ihtiyati hacizi yapan banka temyiz e yolladi
-
İhtiyati haciz başka bir şey itiraz davası başka bence ama neyse çok derine inmeyelim dosyanızı en iyi bilen avukatınızdır netice itibariyle haczi karar kesinleşmeden kaldırmazlar belki yakalama kaldırılabilir.