Bankaya Borcum olmamasına rağmen KMH limitinde borçlu görünüyorum
Merhaba;
Deniz Bankta adıma açılmış hiç alakası olmayan bireysel kredi tanımlanmış olup; bu krediyi kullanmamama rağmen banka benim adıma gecikmeli kredi borcumdan dolayı KMH limitimden olmayan borcu ödemiş. Deniz Bank yetkilisinden '' Borcu yoktur '' yazısı almama rağmen KMH Borcunun görülmesi benim KKB mi etkilemektedir. Bu konuda elimde bankanın resmi evrakı da bulunmakta. Diğer bankalara düzenli kiredi ödemeleri yapmama rağmen Deniz Bankın bu hatası yüzünden kredi raporum sürekli düşük görünmekte. Bu konu üzerinde yasal işlem yapmak istesem ne gibi bir yol izlemem gerekiyor?
Yardımcı olursanız çok memnun kalırım.
Not : Borcum olmamasına rağmen borcu yoktur yazısını almıştır.
Saygılarımla.
Cevap: Bankaya Borcum olmamasına rağmen KMH limitinde borçlu görünüyorum
Yardımcı olabilecek kimse yok mu ?
Önce bankaya durumun sistemde düzeltilmesini ve ilgili yerlere bildirilmesini istediğinizi bildiren dilekçe verin sonuç alamazsanız bankalar birliğine, bankacılık denetleme kurumuna, merkez bankasına şikayetinizi yapın.
Sayın Engin OĞUZ Bey;
Öncelikle Açtığım konuya cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bankadan daha önce böyle bir kredi başvurusu ve böyle bir kredi borcu olmadığına dair yazı almıştım. Daha önce de hatalarını düzeltmeleri için gerekli başvuruyu yapmış olmama rağmen hatayı henüz yeni düzeltmişler. Bu sorun yüzünden kredi başvurularından gelen cevap maalesef olumsuz oldu.
Bankanın yapmış olduğu hatadan mütevellit benim kredi bilitem sorunlu gözüküyor ve projelerim için kredi çekemiyorum.
Hukuki olarak hakkımı aramak istesem açacağım dava sonucu sizce ne olur? Bu banka yüzünden 1 yıl geriye gitmiş sayıldım.
Teşekkür eder saygılarımı sunarım.