Şahsi münasebet sonrası çocuk teslimi
merhabalar
forumda aradım ama cevap bulamadım. eski eşim ve ben aynı ilde yaşıyan iki öğretmeniz. fakat yaz tatillerinde ikimizde görev yaptığımız yerde kalmıyoruz. ben izmirde o ise ankara da oluyor iki ay boyunca... yaz tatilinin ilk ayı temmuzda çocuklar babalarında dolayısıyla alıp ankaraya gidecek bende izmire gidicem... Ağustos ayında ise çocuklar bende şimdi sorum şu çocukların velayeti bende olduğu için ağustos ayında ankaradan izmire babanın mı getirmesi lazım yoksa ben mi ankaraya gidip almalıyım çocuklarımı... yoksa kendisinin iddia ettiği gibi devamlı ikamet ettiğimiz il bir başka il olduğu için ikamet nerdeyse oraya getiririm taa izmire getiremem diyor. bu doğru mudur. getirmezse hak iddia edebilir miyim...
Cevap: Şahsi münasebet sonrası çocuk teslimi
Avukat değilim sorunuza net cevap veremem ama; Ben olsaydım şahsi münasebetin bittiği tarihte çocukları aldığım ikametgahınıza gider, evde olmadığınızdan dolayı polis çağırıp tutanak tutturup çocukları eve götürürdüm.
Mesala siz yurt dışında olsaydınız vize ve pasaportu olmayan çocukların teslimi nereye olması mantıklı olurdu? Yada
siz Tatil için Türkiye turuna çıksaydınız. size çocuğu nasıl teslim edecekti?
Ortak bir yerde karar kılamazsanız, ya babanın çocukları sizden teslim aldığı yerde teslim alırsınız, ya da Babanın çocuklar ile son bulunduğu yerden alırsınız. Yani Ankara'dan..
Siz şimdi kalkıp Tekirdağ'a gitseniz ya da bir üyenin belirttiği gibi yurt dışına çıksanız süresi bittiğinde çocukları eski eşinizin sizin bulunduğunuz ülkeye getirmesini bekleyemezsiniz değil mi ?s
Ya da eski eşiniz çocukları sizin bulunduğunuz / görev yaptığınız il den değil de başka bir il den teslim almak istese siz çocukları oraya götürür müydünüz ?
yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bende sizler gibi düşünsem de büyüklerin ısrarı üzerine sormuştum sorularımı.... Şimdi ek bir soru daha sormak istiyorum. Şahsi münasebet süresi bittiğinde çocukları aldığı yerde yani sürekli ikamet ettiğim yerde olsam ve orada beklesem ve getirmezse gidip ben mi almak zorundayım yada getirmedi diye bende tutanak mı tutturmalıyım. şimdiden teşekkürler