Otoparkın daire dükkan ilişki sıkıntısı
Herkese merhaba forumda aradım ama istediğim cevabı bulamadım.
-Oturduğum binada yöneticiyim.Binamız 9 daire ve 7 dükkandan oluşmaktadır.Binanın şeklini elimden geldıgı kadarıyla ekleyeceğim.Bina da sonuçta herkesin eşit pay hakkı oldugu dusuncesındeyım daıreler ıcın dukkan ıcın nasıldır bılemyorum.Otoparkımız o kadar sıkıntılı kı one cekılen bır araç dıger araçların cıkısını engelmektedır.
-Bina imar da gorunen 4 dukkan 5-6-7 nolu dukkan gorunmuyor ve onlerı otopark seklınde gorunuyor.Bınamızda fazla aracta yok toplam 5 araç bulunmakta ama 1 numaralı dukkan sahıbı emlakçı ve 3 araçı bulunmakta ve dukkanını kapattıgında bı aracını otoparkta bırakmaktadır bu yasal mı sonucta bız kendımıze zor yer bulurken dukkan sahıbı aracını bırakıp gıdıyor.
-Kısacası bu ısın ıcınden yonetıcı olarak cıkamadım yardımcı olursanız sevınırım.
https://i.hizliresim.com/qqjm8W.png
Cevap: Otoparkın daire dükkan ilişki sıkıntısı
bilgisi olan kımse yok mu?
Cevap: Otoparkın daire dükkan ilişki sıkıntısı
Sayın onurblgl, dükkan sahibininde daire sahibi kadar arabasını otoparkınıza bırakma hakkı var ,iş yerini kapatınca al arabanı götür diyemezsiniz.
Bu sıkışıklığınız , oto parkınızın dükkan olarak değerlendirilmesinden yer kaybı yaşamanıza ve manevra alanınızın daralmasına sebebiyet vermesinden kaynaklanıyor.
İmar projesinde 9 daire 4 dükkan görünüyorsa ,diğer 3 dükkan onaylı projede görünmeyen imara aykırı yapılmış demektir ve kaçak durumundadır.
Sulh Hukuk Mahkemesine binanın projeye uygun hale getirilmesi için eski hale iade davası açarsanız o dükkanlar yıkılır , projede orası nasıl gözüküyorsa aynı şekle getirilir.Toplantı yaptık karar aldık deselerde ,projesinde otopark ve sığınak görünen yerlerde kanunen değişiklik yapılamaz. Bir tek bu iki konuda değişiklik yapılamıyor.Binanın dış ve iç görünümüne dair diğer değişikliler ,kat maliklerince 4/5 oranında oy çokluğu ile değiştirilebiliyor.
Tabi dükkana çevirip bundan gelir elde edenlerde bundan zarar edecektir bunuda düşünmeniz gerekir.Husumet göstereceklerdir.İyi düşünmeniz gerekir.
Böyle bir işlem için Hak sahibi olmanız gerekir , kiracı iseniz olmaz.