Cevap: HAGB kararına itiraz
Gerekçeli kararda itiraz yolunun açık olduğunu görürsünüz sanırım duruşması yeni oldu öyleyse süre tutum dilekçesi verirsiniz karar size tebliğ edilince siz de gerekçeleriyle itirazınızı kararda gösterilen yere yaparsınız. İtiraz merci hagb kararını şeklen inceliyor esasa girmiyor belki bu şekilde usulden bozar yok kesinleşirse Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yaparsınız o da olumsuz neticelenirse AİHM e müracaat yolu açılabilir ne çıkar bilemem tabi. Hagb kararıyla da olsa masraf ve vekalet ücretini ödemeniz gerekir.
Teşekkür ederim.
Kararı veren Sulh Ceza, itiraz yeri olarak Asliye Ceza Hah. gösterilmiş. Bu benim biraz tuhafıma giden bir konu oldu genelde itirazlar üst mahkemeye olur diye biliyorum.
Alıntı:
ismetkoç rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim.
Kararı veren Sulh Ceza, itiraz yeri olarak Asliye Ceza Hah. gösterilmiş. Bu benim biraz tuhafıma giden bir konu oldu genelde itirazlar üst mahkemeye olur diye biliyorum.
Asliye Ceza Sulh Cezanın üst mahkemesi ya mübarek...
Asliye cezaya itiraz ettim fakat cevap gelmedi ama itirazlar sonuçlanmadan mahkeme masrafları ile ilgili icra müdürlüğünden yazı geldi.
Mahkeme ile ilgili itirazlar bitmeden bu ücretin talep edilmesi normalmi.
bu kararada itiraz edebilirmiyim. Gelen yazıda itiraz ile ilgili bir yer yok.
Ayrıca Asliye ceza mahkemesinden olumsuz yanıt durumunda Ağır ceza mahkemesine başvuracam sanırım.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
ismetkoç rumuzlu üyeden alıntı
Ben devlet memuruyum ve Görevi kötüye kullanma suçu ile dava açıldı.
İşin kötü tarafı suç ile bir alakam olmadığı halde 5 ay hapis cezası verildi ama hükmün açıklanmasının geri bırakılması şeklinde karar çıktı,
Ben suçumun olmadığına inandığım için özellikle ceza verilmesi halinde hükmün açıklanması için ifademde verilecek cezanın ertelenmesini istemedim. Fakat yinede böyle karar verildi.
Öncelikle mahkeme tutanağına bakmanızı öneririm kayıtlarda , tutanakta HAGB istediğinizi söylediğinizi göreceksiniz mahkemede istediğinizi söyleyip forumda inkar etmeniz hoş değil :DD
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle mahkeme tutanağına bakmanızı öneririm kayıtlarda , tutanakta HAGB istediğinizi söylediğinizi göreceksiniz mahkemede istediğinizi söyleyip forumda inkar etmeniz hoş değil :DD
inkar edecek bişey yok yazdığımı biliyorum çünkü böyle bir durumla karşılaşabilirim diye itirazımda problem çıkmaması için HAGB istemediğimi yazdım.
ayrıca benim itiraz dilekçeme henüz cvp gelmedi ama diğer arkaşlardan benden sonra dilekçe yazan oldu onlara olumsuz yanıt geldi bana henüz yanıt gelmedi.
ve benim son olarak sorduğum soru ve öğrenmek istediğim konu ile cevabınız farklı neden bu yorumu yaptığınızı anlamıyorum.