-
Suç uydurma -Suçlama
MADDE 271. - (1) İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir. Bu yassa çerçevesinde , darp raporu alıp, darp edildiğini iddaa etmesi, aslında kavga edip oda vurmuştu bana ama vurmadığını iddaa etmesi benim tanıklarla kanıtlamama sonucunda, o suç uydurma suçunu işlemiş olur mu ?
-
Suç Uydurma
(Yaptığı pislik 11'lerden bir kıza yaptığı ağlamalar eve çağırmalar vs. sarkıntılık kız bana diyor söyle bir daha bulaşmasın diye bende tamam konuşurum ben onunla diyorum)
Okulumuzda sabah 8.20 sularında sınıf içeresinde Ö.S arkadaşımın yaptığı pis bir şey için sınıf içerisini göstererek, Geç şuraya konuş caz diyorum. Oda benim belimden dışarı çekerek gel ya ne konuş caz diyor, bunun üzerine çek lan elini diyerek ellerine vuruyorum ,itekliyor, itekliyorum sonra yumruklaşıyoruz, tekme filanda atmış. Neyse direk arkadaşlarımız ayırıyorlar. Okul idaresine gidiyoruz sonra baya bir konuştuktan sonra ikimizde şikayetçi olmadığımızı söylüyoruz ve kapatıp sınıfları gidiyoruz. Aradan 3 ders öğle arası falan geçiyor biz küs ,gram konuşup yüzüne bakmıyorum. Kızın 3 yıllık sevgilisi duyuyor, bir dünya kişiyle bunun üstüne yürümüşler, hatta bu demiş ben sabah yeni olay yaşadım filan, neyse bu yine gitmiş, Müdür yardımcıların yanına. Sonra okul müdür yardımcımız, polisi arıyor çok kişi var diye, neyse gidiliyor benim o olaya tek bir şey demişimdir Allah sordu başka gram karışmadım yoktum da zaten. Polise gidip darp raporu alıp hakkım da beni darp etti diye ,ayrıca okulda sorunlu çocuk diye suçlama yapıyor. Darp raporu sol yanağında kızarıklık sadece. Birde yakın arkadaşımı tanık olarak götürüyor, o da sadece sınıfta yumruk attığımı gördüm demiş birde hayır sorunlu çocuk değil demiş. Şuan mahkemedeyiz, Hakim defalarca barışma şeyini ret etti, maddi manevi zarar görmüşmüş.birde olayı şöyle diyor, o bir şey, yapmamış ben ellerini tutup vurmuşum. Ben hakime dedim 5 tanık getiri cem onlar ayrıntılı anlatsın dedim, gerek yok 1 tane getir yeter dedi.Soracağım soru şu bu çocuğun suç uydurması, mahkeme önünde benim gibi birine ( Okul proje uzmanı , Atletizimci-Krossçu,Pastaci) kendisi ( 4 yıldır okulda sevişme olayları, imamın kızına taciz vs. Sırf bu yüzden defalarca dayak yemesi) şahsımı küçük düşürmesi , Bu çocuk ''Suç uydurmuş'' mudur, uydurduysa ''şekli uydurma'' mı ''maddi uydurmamı'' yapmıştır. Ayrıca polise ve avukat bazı kişilere sordum onlar mahkemeyi yalan yere kandırma meşgul etmeden ceza görür dedi. Ailesi 890 lira ile geçinen üniversitede ablam okuyor, hiç bir ayrı gelirimiz olmayıp, bizden para teklif eden bu çocuk yüzünden evde sorunlar yaşadım, sınıf hocamızın yanında ağladım , benim hakkım ne olacak ? Kendisi bir dahaki duruşmaya bile katılmayacak.
-
Cevap: Suç Uydurma
Önemli bir şey yok büyütecek bişi yok arkadaşsınız öpüşün barışın unutun gitsin.
-
Cevap: Suç Uydurma
Allah aşkına sizin okulunuzda eğitim dili Türkçe değil mi??????
Hiç mi vicdanınız sızlamıyor şu güzelim dilimizi bu şekilde katlederken???