Işveren vekili miyim? Ise iade alabilirmiyim ?
Merhaba hazır giyim üzerine bir firmada mağaza muduru unvanı ile calismaktaydim. 9 ay once çalıştığım şubenin kapanması sonucu farklı şubeye tayin edildim. Bu şubeye gittiğimde Bolge müdürümden sayım talep etmeme rağmen su anda sayım yapılmayacağı , sayım açıklarının yapılacak ilk sayımda sifirlanacagi ve o sekilde mağazayı senin teslim alacağım bildirilmistir.bolge müdürünün kendi imzalıyipta tuttugu tutanak vardır elimde bu konuyla alakalı. 18 Mart tarihinde sayım oldu ve magazada olusan açıklardan dolayı is akdim 25/2 işverenin iyi niyetini kötüye kullanmaktan is akdim feshedildi. Avukata gittim , ise iade davası acmak ıcın tamam kesin kazanırız dedi , daha sonra bana telefonla bildirerek müdürlerin bir nevi işveren vekili oldugunu bunun ıcın ise iade davası açtığımızda kaybedebilecegimizi , ise iade yerine tazminat davası açacağını soyledi. Bu durumda hangi davayı acmam uygun olur ? Ayrıca işveren vekili nin tanımı bana uymuyor ? Ne bir ise alma veya isten çıkarma yetkim , ne bir onaysiz masraf yapma yetkim , Yada su sekilde söyleyeyim hiçbir sekilde merkez in veya bolge muduru onaylarız hiçbir işlem de bulunamazdik. Ne yapmam uygun olur ?
Cevap: Işveren vekili miyim? Ise iade alabilirmiyim ?
Yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba ? Yarın dava yi acmam gerekiyor ???
İşyeri ortamında çalışma organizasyon şemasında hangi sıfat ile vasıflandığınız değil, sahibi bulunduğunuz yetkiler önem taşır. Eğer işyerinin bütününü sevk ve idare etmiyor ve işçi alımı/çıkarılması ile ilgili bir yetkiyi haiz değilseniz müdür olarak vasıflanmanızın işveren vekili olarak işlem görmenize neden olması uygun değildir.
Bu konuda aşağıda bir makale aktarıyorum.
http://www.calismatoplum.org/sayi20/goktas.pdf
İsmail bey cok teşekkür ediyorum, konuyu yukarıda anlattım ayrıca sayım yapılmadan teslim edildiğine dair tutanağı imzalayan bolge müdürüm de isten ayrıldı ve bana şahit ,iki tane daha sahitim var sizce hangi davayı acmam uygun olur ?
Kanımca işe iade davası açmalı ve işveren vekili olmadığınızı somut olay gerekçelendirmeniz ile dava dilekçenizde belirtmelisiniz. Tazminat davası ise süre aşımına kadar talebinizi mahkemeye iletme olanağınız zaten var.
İsmail bey tsk ederim . Farklı yardımcı olabilecek avukatlar varmi acaba ?
Avukatınız bence 18. maddeyi yanlış yorumlamakta. Siz iş güvencesi kapsamındasınız ve işe iade davası açma hakkınız vardır.
Tsk ederim bilgileriniz ıcın ... Bende ise iade acmak istiyordum. Bu sekilde bir cevap alınca ciddi tedirgin oldum .
- - - Updated - - -
Teşekkürler . Peki bilgilerinize dayanarak sizce davanın seyiri nasıl olur ??
- - - Updated - - -
Teşekkürler . Peki bilgilerinize dayanarak sizce davanın seyiri nasıl olur ??