Vekalet yoluyla hisseli arsa satışı
Çok paylı arsadan babama kalan kısmın babamın vefaat etmesinden dolayı 2 çocuğuna eşit şekilde pay edilmiştir.bu hisseden kardeşim payını bana devredecek.
Zaman kısıtlı olmasından dolayı (Kardeşim askere gideceğinden) tapuya gitmeden noterde bu iş çözülebilirmi? Yada kardeşim noterden bana vekaletini vermiş olsa daha sonra tapudan kendi üzerime geçirebilirmiyim o vekaletle ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler .
Cevap: Vekalet yoluyla hisseli arsa satışı
Ana Kural : Tapuda kaydı olan her taşınmazın devrinin "tapu dairesinden" yapılmasıdır.Ancak noterden satış/bağış sözleşmesi yaparak bunu tapu siciline şerh olarak düşürtebilirsiniz.
Alıntı:
Volkan Gülçubuk rumuzlu üyeden alıntı
Ana Kural : Tapuda kaydı olan her taşınmazın devrinin "tapu dairesinden" yapılmasıdır.Ancak noterden satış/bağış sözleşmesi yaparak bunu tapu siciline şerh olarak düşürtebilirsiniz.
Satıcı alıcıya, söz konusu taşınmazı istediği kişiye satma, istedği kişi adına tescil ettirme yetkisini açıkça içeren bir vekaletname verdiğinde, alıcı bu vekaletmane ile tapu dairesine giderek hem alıcı hem de satıcı sıfatı ile tapu satışını gerçekleştiremez mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Satıcı alıcıya, söz konusu taşınmazı istediği kişiye satma, istedği kişi adına tescil ettirme yetkisini açıkça içeren bir vekaletname verdiğinde, alıcı bu vekaletmane ile tapu dairesine giderek hem alıcı hem de satıcı sıfatı ile tapu satışını gerçekleştiremez mi?
Satıcı ve alıcının aynı kişi olması(vekaletname yoluyla dahi olsa) bana pek mümkün gelmiyor.Bunun yerine 3.bir kişiye verilecek bir vekaletname ile satış gerçekleşebilir diye düşünüyorum.