İnternet Üzerinden Dolandırıcılık
Öncelikle herkeze merhabalar ;
Ben istanbulda özel bir hastanede bilgi işlem departmanında görev alıyorum. Başımdan geçen ve bugun haberim olan durumları sizle paylaşıp sizden yol göstermenizi talep edicem.
Bugun ( 30 04.2014 ) eve 3 sivil geldi ve benle görüşmek istediklerini söylediler. Bebde evim işime yakın olduğu için hemen geldim eve.
Polisler bana hakkımda şikayet olduğunu onlarla şubeye kadar gidip ifade vermem gerektiğini belirttiler. Olayı gidince anladım ve şimdi size anlatıyorum.
Özel bir satıs sitesinden 2013'ün 11. ayında hesabım üzerinden telefon satısı yapılmıs yanlıs arkadas site üzerinden değil farklı mail adreslerine yönlendirilerek satısın site dısı olmasını sağlamışlar. Satısın detayında telefonu sana göndericez su su hesaba para cıkar bizde kargoya verelim denmiş. Mağdur arkadasta o parayı cıkarmıs ve telefon tabiki gelmemiş. Daha sonra hesabı cıkardığı firma ön ödemeli kart satan bir firma ve firma kartları kişiye canlı yardım yolu ile online şekilde verdiğini söylemiş. Kartları alan kişi mağdur olan kişi sanırım değil. Firma kime verdiğini bilmiyor. Burda benim başıma iş açan durum işlemlerin ve dıs tarafta bir maile yönlendirilen hesap benim hesabım ve hesap bilgilerimdeki tc bilgilerimi dahi kullanarakta aynı sitenin canlı yardımından kartları almıs dolandırıcı kişi. Olay malesef benim başıma bi şekilde patlıcak gibi hissediyorum. Bugun veridğim ifadede bana gösterilen belgeler içinde sadece sitenin üyeliği benim adıma kayıtlı olduğunu doğruladım diğer suclamaları reddeddim. Şimdi dosyam savcılığa gidicekmiş savcılık gerekli görürse bana dava acılıcakmıs ve davam bu şekilde ilerlicekmiş.
Ben ne gibi bir yol izlemeliyim? Olay benim başıma kalırsa hapis cezası olmamsı için nasıl yol katetmeliyim? Ben cezanın üstüme kalmasını geçtim hapis cezalarını düşünmeye başladım. Ne tür avukat tercihinde bulunmalıyım?
Hayatımda karakola trafik sube dısında bugune kadar ilk defa girdim yaşım 25. En ufak sabıka kaydını geçin adımda şikayet dahi yok.
Bana yol gösterirseniz cok sevinirim resmen düzenim bozuldu uykularım kaçıyor :(
Allah hepinizdne şimdiden razı olsun.
Saygılarımla.
Cevap: İnternet Üzerinden Dolandırıcılık
Savunmanızı avukatınızla birlikte şekillendirmelisiniz söyleyecek fazla bir şey yok malesef.