Eski Kiracı ve Yeni Ev Sahibi
yeni ev almak istedik,
beğendiğimiz satılık ev için evi görmeye gittik kiracı ile konuşmamızda daire arıyorum çıkacağım dedi yeni boya yaptırdım onun parasını isterim dedi...
bende önemli değil siz bulun ben boyatırım dedim.
Bu arada eski ev sahibi ihtarname göndermiş artık kira sözleşmesi bitmeden noterden kira sözleşmesini yenilemeyeceğini için ihtarname göndermiş..
Neyse satış işlemi gerçekleşti. kiracıyı aradığımda ne zaman çıkarsınız diye sorduğumda kiralar çok fazla 2-3 ay sürer diye yokuşa sürdü işi bende 2.000.-TL para yardımında bulunmayı teklif ettim, bunlarda bütün yüzsüzlükleriyle 10.000.-TL talep ettiler, en sonunda 4.000.-TL senet karşılığı + 1.000.-TL depozit iadesi sonucu 7 gün içinde çıkacaklarıyla ilgili söz aldım..
bu arada kiracımın G.O.P.'da kira geliri aldıkları dairesi var.
kendilerini 3. günde aradığımda durum nedir diye ? anlaştığımız ev sahibi kiralamaktan vazgeçti. arıyoruz dediler, Siz değerli üstatlara sormak istediğim konular şöyle.
1.-Senette tarih yok tutar ve kişinin el yazısı ile yazdığı diğer bilgiler var. Haciz işlemi başlatabilir miyim..
2.-Elektrik ,Su, Doğalgaz firmalarını aradığımda sözleşmeyi kendi adınıza yaptırabilirsiniz dediler benimde aklıma tüm saatleri söktürerek çıkmaya zorlamak..
3.-Sizlerin tavsiye edeceğiniz ne olabilir..
değerli bilgileriniz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
Cevap: Eski Kiracı ve Yeni Ev Sahibi
Para mı verdiniz senet karşılığı? tarihsiz senet derken vadesi yoksa sorun yok keşide yani düzenleme tarihi yoksa geçersizdir bununla birlikte senette boş bırakılan yerler anlaşmaya uygun olarak sonradan doldurulabilir senedi öylece avukatınıza verirseniz gereğini yapar. Kontratları varken abonelikleri kendi adlarına ise bunları iptal edebileceklerini sanmam aynı yere ikinci bir abonelik de olmaz sanıyorum.
Aslolan satın aldığınız tarihten bir ay içinde noter kanalı ile konutu kendi ihtiyacınız için kullanacağınızı bildirip 6 ay içinde çıkmalarını kiraları da yazacağınız hesaba yatırmalarını ihtar etmektir. Altı ay bitiminde çıkmamış olurlarsa ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açabilirsiniz.