Ameliyat olmak için Amirden izin almadıgım için İhtar ve İşten Cıkarılma
Merhaba
Yaklasık 7.5 aydır özel sektörde bir fabrikada çalışmaktayım . 15 gün önce işyerinin anlaşmalı oldugu hastaneye gittim ve durumumun ameliyat olmamı gerektirdiğini ve ameliyat olmadan rahatsızlıgımın devam edeceği doktor tarafından söylendi bende ameliyat olmak isteğimi bildirdim ve 5 gun sonra ameliyat oldum . Ameliyat olmadan 5 gun once isyerine bu durumu telefonla bildirdim işyerindeki amirim ameliyat olmamam gerektiğini iş yogunlugu oldugunu sonra olabileceğimi söyledi bende ameliyat günü aldıgımı ve olacagımı soyledım .
Ameliyattan sonra 15 günluk rapor bitiminde işyerine gittiğimde savunma yazmam isteniyor . İhtarda yazan yazı aynen su sekildedir ;
Hastalık ve farklı sebeplerle işe gelemeyeceğiniz durumlarda acil bir durum olmadıkca izninizi planlarken öncelikle işin önceliğini göz önüne alarak amirinizin onayı almanız gerekmektedir ..
hasta olmadan once amirimden onay mı almam gerekiyor ? ameliyat olmak için işyerini ikna etmem gerekir mi ? Yardımınız için şimdiden teşekkürler iyi günler
bu konu hakkında yarına kadar ısyerıne savunma yazmam gerekıyor .
Yardımcı olabilirseniz sevinirim , yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler iyi günler kolay gelsın .
Cevap: Ameliyat olmak için Amirden izin almadıgım için İhtar ve İşten Cıkarılma
Sizi Ameliyat oldunuz ve 15 günlük rapor aldınız diye işten çıkartırlar ise tazminatınızı ödemek zorundalar. Bu tek raporunuz ise rapor alma işini alışkanlık haline getirmemiş iseniz İşe iade davası açabilirsiniz.
Sizi istedikleri mesaileri yapmadığınızdan çıkarmak için sebep aramaktalar.
Cevap: Ameliyat olmak için Amirden izin almadıgım için İhtar ve İşten Cıkarılma
7.5 ayda sadece bu ameliyatımla ilgili ve bunun 1 ay öncesi 2 gün aynı hastalıktan rapor almam söz konusu .