Üzerime zimmetli laptopun çalınması
kurumumun üzerime zimmetleyip kullanımıma sunduğu laptop işe giderken uğradığım okulumun önünde arabamın arka camı kırılarak çalındı. Söz konusu lap top evde ya da arabanın bagajında olsa bir sorun olmayacağı arka koltukta olduğu için zararın tarafımca karşılanmasına karar verildi ve laptop tutarı benden tanzim edildi. Polis tutanağı bulunmakat ve olay savcılığa intikal etti. Olayın hırsızlık olduğu resmi makamlarca da belirlenen bu durumda çalınanın evde bagajda ya da arabanın arkasında olması arasında fark var mıdır? Buna benzer kararlar olmuş mudur? Olayda hata kusur kasıt tedbirsizlik bulunmakta mıdır?
Cevap: Üzerime zimmetli laptopun çalınması
Özen yükümlülüğünün ihmali söz konusudur.
Laptop emniyet birimleri tarafından bulundu ve tarafıma verildi.Kurumun benden tahsil ettiği laptop tutarini iade almam mümkün mü?
Siz talepte bulunun verirler belki vermezlerse gerekçesine göre düşünülebilir.
merhaba dilekçe verdim ve mağduriyetimi ifade ettim fakat olumsuz yanıtlandı. Gerekçe olarak demirbaştan düşülmüş olması gösterildi.Sizce mantıklı bir gerekçe mi?
Alıntı:
mamoru rumuzlu üyeden alıntı
merhaba dilekçe verdim ve mağduriyetimi ifade ettim fakat olumsuz yanıtlandı. Gerekçe olarak demirbaştan düşülmüş olması gösterildi.Sizce mantıklı bir gerekçe mi?
üstat sizin pc nasıl bulundu?