Cevap: İhtarnamenin Süreci
Çekilen ihtarın süresi 2 aydır. 2 ay içinde "haklı bir sebep bulunmaksızın" eve dönmeyen eş hakkında "terke dayalı" boşanma davası açılabilir. Hakim çekilen ihtarı ve tarafları dinledikten sonra boşanmaya karar verir.
Siz boşanmak istiyorsanız, gidip almanıza lüzum yok. Bekleyin. İhtar tarihinden itibaren 2 ay içinde eve dönmezse hiç vakit kaybetmeksizin boşanma davası açın.
Yok ben boşanmak istemiyorum derseniz anlaşmaya bakın ve gidip eşinizi evinden alın.
Boşanın, hazır sebepte ortada.
Arkadaşlar peki bu durumda karşı taraf bana ihtar çekti ama benimle görüşmüyor diye bir olgu ile gelirse ne yapabilirim.Eşim gelmek istiyorum diyor ama arkasından da agresif davranışlarına devam ediyor. Eşim bana yasal olarak gelmek isterse yazılı olarak bildirmek zorunda mı?
Alıntı:
r_aydin rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar peki bu durumda karşı taraf bana ihtar çekti ama benimle görüşmüyor diye bir olgu ile gelirse ne yapabilirim.Eşim gelmek istiyorum diyor ama arkasından da agresif davranışlarına devam ediyor. Eşim bana yasal olarak gelmek isterse yazılı olarak bildirmek zorunda mı?
Siz ,
eşinizin eve dönmesini ve birlikteliğnizin devam etmesini mi istiyorsunuz,
yoksa boşanmak mı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Siz ,
eşinizin eve dönmesini ve birlikteliğnizin devam etmesini mi istiyorsunuz,
yoksa boşanmak mı?
Boşanmak istiyorum..
Arkadaşlar merhaba eve dön ihtarı süreci devam ederken eşim tarafından bana kişisel eşyaların iadesi davası açmış ihtar sürecinde bu ne anlama gelir?