Alış veriş merkezinden alkol çaldık
Suan yazmaktan bile utanç duyuyorum ama lütfen yardım edin bir arkadas ımla büyük bir alışveriş mağazasından alkol çaldık ve yakalandık ama sadece 1 şişeydi ve bugün mesaj geldi telefonuma 09.09 ayında 1.asliye ceza mahkemesinde yargılanacağım babam olmadığı için aileme bakmakla yükümlüyüm ve sicilime işlerse otelden çıkarılacağım,akılsız başımın cezası biliyorum ama nasıl bir ceza alırım sicilime işletmem için birşey yapabilirmiyim alkolün parasını sonradan verdik zaten lütfen yardımcı olun
Cevap: Alış veriş merkezinden alkol çaldık
neden kimse bilgilendirmiyor yaptığım şeyin ayıp olduğu için mi ? bende hayatımda ilk defa yaptım bir arkadaşımın çok ama çok ısrarı üzerine oldu yoksa alışkanlığım veya kötü birisi değilimdir üniversite öğrencisiyim aynı zamanda lütfen yardımcı olsun birisi ihtiyacım var !!!
Selam 1 şişe yerine 1 kamyon çalmış olsaydınız bu endişeniz olmazdı. Parasını verdiniz kim sizden şikayetçi oldu ?
Hırsızlık kamu davasına girer. Bu yüzden şikayetçinin şikayetinden vazgeçmesi davanın düşmesine neden olmaz. İlla ki ceza alacaksınız yani. Fakat çaldığınız malın parasını ödemeniz, malın değerinin küçük bir mebla olması, daha önce bir suç işlememiş olmanız ve duruşma sırasında "uslu" durduğunuz takdirde hakimin takdir yetkisiyle cezanızın büyük bir kısmı düşürülecektir. Sicile işleyecek mi sorusuna ise evet demek durumundayım.
Peki anladım,teşekkür ederim gerçekten hayatımdaki en büyük pişmanlık duyacak,nedenlerin arasında olacak hep ama işe girerken sigorta başlarken hırsızlık diye görünür mü?
İlk suçunuzsa sabıkanız yoksa hakkınızdaki karar ertelenebilir bu durumda sicilde görünmez ikinci bir suçta ertelenen açıklanması geri bırakılan karar açıklanıp infaz edilebilir.
Çok sağolun hocam,yemin ederim ben böyle kötü şeylerle alakalı işler le uğraşan birisi değilim,arkadaşımın ısrarı üzerine bir hata yaptım ve kötü sonuçlar bıraktı üstümde,daha önce benim yapmadığım ama yaptığım düşünülen bir arabadan dolayı mahkeme ye çıktım ama ben yapmamıştım gerçekten sadece işim gereği sahile gidiyordum arabanın yanından geçerken mobese den beni görmüşler benden şüphelenmiş sahibi ama ben olmadığım için serbest bıraktılar bu mahkeme de onu da hesaba katacaklarmıdır,bu eşşekliğimin sicilime işlendiği takdirde hayatımda çok büyük bir kısmında kötü sonuçlar verecek kpss ye girip bu sene olabilirsem memur olmayı düşünüyordum,bu olay bi etki eder mi kazanırsam? ve üniversite den sonra fotoğrafçılık yapıyorum otel de sigortam yazın başlayacak tam güne gecince sicilime işlerse hırsız gözüyle bakacaktır herkes hocam ne yapmalıyım lütfen bi,akıl verin bana??