İş Yeri Komşum Kendi Çatısını Yaptırdı Benim kisine Zarar Verdi
Merhaba değerli arkadaşlar, iş yerimdeki komşum knedi çatısını yeniden yaptırdı bu işlemi yaparkende çalışanlar benim çatıma basarak baya hasar verdiler durumu kendisine bildiridm kendisi yapanların hatası iş bittikten sonra düzelttiririz dedi, bende lafına güvenerek tamam dedim, kendisinin çatı işi bitince çatıcılar gitti şu an kendiside oralı olmuyor bugün gelecek yarın gelecek deyip sallıyor bu durum karşıdında yasal haklarım nedir nasıl bir yol izlemeliyim acaba,
Cevap: İş Yeri Komşum Kendi Çatısını Yaptırdı Benim kisine Zarar Verdi
Maddi tazminat yolunuz açıktır. Adam çalıştıranın sorumluluğu sözkonusudur. Borçlar Kanunu m.66 bu sorumluluğu düzenlemiştir.
Alıntı:
1. Adam çalıştıranın sorumluluğu
MADDE 66- Adam çalıştıran, çalışanın, kendisine verilen işin yapılması sırasında başkalarına verdiği zararı
gidermekle yükümlüdür.
Adam çalıştıran, çalışanını seçerken, işiyle ilgili talimat verirken, gözetim ve denetimde bulunurken, zararın
doğmasını engellemek için gerekli özeni gösterdiğini ispat ederse, sorumlu olmaz.
Bir işletmede adam çalıştıran, işletmenin çalışma düzeninin zararın doğmasını önlemeye elverişli olduğunu ispat
etmedikçe, o işletmenin faaliyetleri dolayısıyla sebep olunan zararı gidermekle yükümlüdür.
Adam çalıştıran, ödediği tazminat için, zarar veren çalışana, ancak onun bizzat sorumlu olduğu ölçüde rücu hakkına
sahiptir.
Saygılar.
Nasıl bir yol izlemeliyim şimdi üstat,
Tespit yaptırabildiniz mi ispatlayabilecek durumda mısınız?
2. bir şansınız da şudur, sizinde çatınızı yaptırma zamanınız gelmiştir ve komşunun çatısında zarar veren ayakların gezmeye müsait hale gelmiştir. Kısasa kısas da bir haktır elbet.
biraz farklısı bende var bu sıkıntının eski işyerimi yıkıp yenisini yaptırmak istiyorum ama yan komşumun işyeri beş katlı ve bitişik çarşımızda bıraz akabe yıkım işlemini başlatamıyorum yan bina kayar diyorlar noterden ihtar çekmelimiyim bilmiyorum