Aidat borcu ile ilgili ihtarname

iyi günler,
2010 tarihinde bir ofis projesinden ofis satın aldım. Ofisin tapusunu 22 Ekim 2013 te teslim ettiler. Fakat Ofis yönetimi Ağustos 2013 ten beri aidat borcu olduğunu iddia ederek bana ihtarname göndermiş. Ben tapuyu 22 Ekimde aldığımı ve Kasım ayından beri aylık 563 TL aidat ödemekte olduğumu  belirtmeme rağmen 2 Mayıs Cuma gününe kadar birikmiş 3 aylık aidatımı (Ağustos, Eylül, Ekim)  ödememi yoksa avukatlık ücretiyle beraber tahsil edileceğini bildirdi bina yönetimi. Bu durumda bu ihtarnameye itiraz edersem bu yükümlülükten kurtulabilir miyim?  Teşekkürler
Saygılarımla,

Cevap: aidat borcu ile ilgili ihtarname

Kurtulmanız lazım. ama mesela temmuz ayının aidatını neden istememişler de ağustos u istiyorlar.
siz ne zamandır orayı kullanıyorsunuz.

Bina inşaat halindeydi. Ağustos ayında  inşaat tamamlandı ve kat mülkiyetine geçildi. Ama  sadece ortak alanlar tamamlanmış  ofislerin içini mülk sahipleri tamamlamak durumunda kalmıştı . Ben şubat 2014 te ofisin içini yaptırttım ve mart ayında kiraya verdim.   Buna rağmen kasım ayından beri boş ve inşaat halindeki 40 metrekarelik ofisime 563 TL aidat ödemekteydim her ay. Şimdi Ağustos, Eylül ve Ekim de isteniyor. Ben ise belirttiğim gibi tapuyu 22 Ekim de teslim aldığım için buna itiraz etmek istiyorum. Umarım itirazım sonuç verir.

Alıntı:

ceyhunsavas rumuzlu üyeden alıntı

Bina inşaat halindeydi. Ağustos ayında  inşaat tamamlandı ve kat mülkiyetine geçildi. Ama  sadece ortak alanlar tamamlanmış  ofislerin içini mülk sahipleri tamamlamak durumunda kalmıştı . Ben şubat 2014 te ofisin içini yaptırttım ve mart ayında kiraya verdim.   Buna rağmen kasım ayından beri boş ve inşaat halindeki 40 metrekarelik ofisime 563 TL aidat ödemekteydim her ay. Şimdi Ağustos, Eylül ve Ekim de isteniyor. Ben ise belirttiğim gibi tapuyu 22 Ekim de teslim aldığım için buna itiraz etmek istiyorum. Umarım itirazım sonuç verir.

Tapunun size teslim tarihi ile düzenleme tarihi aynı olmayabilir. Zaten Ağustostada Kat mülkiyetine geçilmiş. Bu nedenle ödemek durumunda kalabilirsiniz. 563 Tl aidat nelerden oluşuyormuş? Bu bedel emsallerine göre makül bir bedelmidir?