Polis rozetli cüzdan taşımanın siviller için cezası varmıdır?
Merhabalar,
Bir internet sitesinde gördüğüm satış ilanı hakkında bir sorum olacaktı..
Polis Dükkanı Cüzdan Kemer Çakmak Saat Yüzük
Yukarıda verdiğim adresteki cüzdanı taşımak suç mu acaba?
Satış ilanının altında şöyle de bir not var.
Alıntı:
Arkadaşlar bunları cebinizde evinizde vb yerlerde kullanabilirsiniz,hiçbir yasağı yoktur. Lakin bir kavgada vb durumda artislik olsun diye ben polisim vb derseniz ve bu kimlikleri gösterir iseniz o zaman bu kimlik yüzünden değil sahte polis suçundan hakkınız da işlem yapılır. Yani yine kimlikle alakası olmaz. Arkadaşlarınıza vb gösterebilirsiniz eğlence şaka amaçla gayet hoş bir üründür.
Üstelik kendinizi de koruyabilirsiniz size bıçak çekilebilir paranız gasp ediliyor olabilir bu gibi olaylar da işinize yarayabilir.
Cevap: Polis rozetli cüzdan taşımanın siviller için cezası varmıdır?
Polis rozeti falan zaten resmi birsey degil o amerikan filmlerinde olur. Almak suc degil o sizin aldiginiz sadece bir aksesuar. Suc degil. Ama almamakta fayda var hani bos bulunursunuz hava atiyim dersiniz karsidaki yemez, sorun olur. Iste o zaman derdinizi anlatmak zorunda kalirsiniz
Cevap: Polis rozetli cüzdan taşımanın siviller için cezası varmıdır?
Güvenlik kapılarından geçerken de sorun olabilmekte (havaalanı,avm vs)
Ayrıca böyle bi rozeti taşıyanın amacı aşağı yukarı bellidir. Yani bi olayla karşılaştığınızda, karşı taraf "bana rozeti gösterdi,polis olduğunu iddia etti" dediği taktirde, bunun aksini ıspatlayabilmeniz oldukça zor. "Ben aksesuar olsun diye şeettiydim" deseniz de hakimin inanacağını pek sanmıyorum. Dediğim gibi niyet aşağı yukarı belli. Uzak durmanızı tavsiye ederim.