Olaydaki ; 2. şüphelinin tanıklığı mahkemede kabul edilir mi?
Merhaba;
Konu ile ilgili araştırma yapıyorum fakat yanıt bulamadım,
Bir iş yerinde , müdür olan kişi odama gelip yanına da bir memurunu alıp beni darp etti , taraflar şikâyetçi olmadı, ancak ifadelerinde yalan söyleyerek '' benim onların odalarına gittiğim ve ölümle tehdit ettiğim'' söylemişler haliyle kamu davası açılmış oldu ve sanık sıfatıyla mahkemem var. darp eden 2.kişi (memuru ) da olaya tanık olmuş ve müdürle aynı yalan ifadeyi vermişler.
Merak ettiğim şey ; bu kişinin tanıklığı kabul olunur mu? sözde tanığın , sözde mağdurun memuru olması nedeni ile tanıklığında tarafsız olamayacağı hakim tarafından kabul görürü mü .
Bilgilendirirseniz sevinirim
Saygılarımla
Cevap: Olaydaki ; 2. şüphelinin tanıklığı mahkemede kabul edilir mi?
Beyanlarına itibar edilmişki hakkınızda dava açılmış hakimi tanığın doğru söylemediğine ikna etmeniz gerekiyor bundan sonra.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Beyanlarına itibar edilmişki hakkınızda dava açılmış hakimi tanığın doğru söylemediğine ikna etmeniz gerekiyor bundan sonra.
Teşekkürederim ;
Konu ile ilgili kamera kayıtları mevcut ve tüm olayı seriyor gözlerönüne , ancak ben ulaşamıyorum bu kayıtlara. savcılık makamı kamera kayıtlarını istediğinde de ''kameraların kayıt yapmadığı söylenmiş'' ve bu bilgiye itibar edilmiş. bu kamera kayıtlarının bilir kişi ile tespit edilmesi ve delil olarak kullanılması talebim mahkeme heyetince kabul görürmü ?
Saygılarımla
Öyle bir ihtimal varsa olabilir tabi maddi delil tanık beyanından daha kuvvetlidir.
Duruşma bugundü, tek sahıdım kamera kayıtlarıdır ve bu kameralar sesli kayıtda yapmaktadırlar, kamera kayıtlarına ulaşılması talebımı yaptıgım halde red olundu,ve kuvvetle muhtemel ceza yolu görundu tarafıma, bu nasıl ısdır neden olay ıncelenmez, ve talebım kabul gormez anlamakta gucluk cekıyorum, madur ken sanık,sanıkkende suclu bulunan kısıler yargıya guvenmıcekde napacak,herseyı caresızce Allah'a havala etmekten yorulduk,