Mahkeme sonucu neyle sonuçlanır?

merhaba kolay gelsin olay şöyle mahallede çocuklar akşam üzeri yatma saati çocuklar dışarda küfürlü konuşuyolardı bende cama çıkıp ses yapmamalarını söyledim çocuk beni tersleyince bende çocuğa haliyle ses tonum yükseldi hakaret ve küfür yok çocuğun babası annesi kapıya geldi sen benım oğluma neden bağırıyorsun gibi kelimeler söyledi bende evde aile var ve küfürlü konuşuyolardı dedim sadece burdan gidin dedim çocuğun babası annesi bana saldırmaya başladı şaşırdım onlar vurmaya çalısıyolardı ben sadece ittim annesi yere düştü sonra ayırdılar mahalle halkı bayan hastaneye gidip darp raporu almış ayağında kemik kırıgı varmış 2 orta derece hayati tehlikesi yokmuş  şaşırdım nasıl oldu diye karşılıklı şikâyetçi olduk bugün asliye mahkeme kalemine gittiğimde dosyanın fotokopisini aldım 2 ay sonra mahkeme var  bana tck ( 86/1. 87/3 .53 )  (86/2 .35/1-2.53  maddelerince   onlara  tck 125 1-4 129/2.53 ) maddeleri uygulanmış.  burdan bana ne gibi bir ceza çıkar daha önce sabıkam yok  kasten yaralamalarda ceza neye göre belirleniyor allah kimseyi şaşırtmasın bela geldimi geliyor

Cevap: Mahkeme sonucu neyle sonuçlanır?

Mahkeme akıllarına gelmez önce horoz gibi kabarırlar zoru görünce öyle olmadı bari böyle olsun deyip mahkemenin yolunu tutarlar tabi geçmiş olsun. Mahkemeye varsa avukatınızla çıkın olmadı gider olay nasılsa anlatırsınız bi kaç ay hapis verip ertelerler veya para cezası alırsınız.

saolun engin bey malasef öyle ne kadar kaçmaya çalışşsakda beladan bizi buluyor  peki bu maddelerle ceza alırsam 2 yılı geçiyor araştırdıgım kadarıyla kemik kırıgı var bide bayan ceza yarı oranda artıyor kemik kırıgın etkisine göre siz nasıl hesapladınız cevabınız içinde tşk ederim

Bana taksirli yaralama gibi geldi öyle düşündüm itmişsiniz vurmamışsınız ayrıca tahrik de söz konusu iyi halden de indirim aldınız mı dediğime gelir heralde.

anladım engin bey savcı bey kasten yaralama kemik kırılması hakaret tehtit  diye açmış davayı karşı tarafsa ifadesinde kolumdan tutup çekti yere düştüm bacagım kırıldı demiş ifadeside allahtan yalan söylememiş bana masrafımı ver barışalım dedi ben kabul etmedim masrafı yok sadece 2 gün fizik tedavi görmüş oda ssk sı var hastanede arkadasım var bilgilerine ulaştım masrafı olmadıgına dair mahkemeye hastane bilgilerini sunmam mantıklı olurmu engin bey