Askerdeyken psikiyatriden alınan çürügün tazminat hakkı
merhaba arkadaslar ben diyarbakırda askerligimi yaparken yasadıgım bazı sıkıntılardan dolayı askeri cezaevine girdim sivildede farklı suclardan cezaevine girdim askerligin basında saglam olarak bitirmeyi planlıyordum son 4 ay rdmye cıktım daha sonra son 2 ay kala psikiyatri bölümünden çürük verdiler yaptıgım askerligin tazminatını veya askeri cezaevinde yattıgım sürenin tazminatını alabilirmiyim cok farklı söylentiler var ama konu hakkında yardımcı olabilecek birileri varsa simdiden cok tesekkür ederim
Cevap: Askerdeyken psikiyatriden alınan çürügün tazminat hakkı
heyet raporunun kararinda ne yaziyor onu belirtirseniz yardimci olurum. Mumkunse detayli rapordan yazarsaniz daha iyi olur. Meslek ici stresorlere atifta bulunmus mu? hangi kodu vermis bunlardan biraz bahsedebilirseniz yardimci olmaya calisirim
Cezaevine neden girmiştiniz askerdeyken, sivildekine benzer sebepler mi?
cezaevine silahla kasten yaralamadan girmiştim sivilde uyusturucudan ve benzeri suclardan sicilim vardı askerdede uyusturucudan yakalandım satıcılıktan hala mahkemem devam ediyor daha önce psikiyatrik hiç tedavi görmedim sıkıntım yoktu askerligimin ilk 6 ayı normal hiçbir vukuati olmayan biriydim sonra üst devrelerle sıkıntı oldu rdmyi actırdım ve bu olaylar basıma geldi önce hava degisimi sonra cürük aldım
Teşhis: 1- F43.2 Uyum bozuklukları (Sık Tekrarlayan)
Karar: 16/B/1 Askerlige elverişli degildir.
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
heyet raporunun kararinda ne yaziyor onu belirtirseniz yardimci olurum. Mumkunse detayli rapordan yazarsaniz daha iyi olur. Meslek ici stresorlere atifta bulunmus mu? hangi kodu vermis bunlardan biraz bahsedebilirseniz yardimci olmaya calisirim
yardımcı olurmusunuz ? askerlik subesi oyle bişey olmadıgını savunuyor ama ben mahkeme acmayı düsünüyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardım lütfen
Sayin nina,eğer meslek içi stresorlere atif yapildiysa bu dava surecinde etkili midir.aydinlatirsaniz sevinirim.