Yürütmeyi Durdurma & Harcırah Kanunu - Üniversite Davası
merhaba arkadaşlar, bir devlet üniversitesi mobbing amaçlı sırf istifa etmemi sağlamak adına eğitim öğretim döneminin tam ortasında 120 km uzağa görevlendirip -eşimden, ailemden, yaşadığım yerden- yalan beyanlarla iş yaptı. Bunun üzerine dava açtım ve yürütmeyi durdurma kararı çıktı, tebliğ gelecek hafta içinde olacakmış. Benim merak ettiğim bir kaç konu var.
1) Tebliğ edildiği andan itibaren eski görev yerime ne kadar sürede görevlendirmek zorundalar? Öğretim elemanıyım bu arada arkadaşlar.
2) Maliye bakanlığının üniversitelere gönderdiği harcırah yazısına göre 6 aydan kısa görevlendirmelerde günlük harcırah hesaplanır 6 aydan fazla olanlarda ise sürekli görev yolluğu bir kere verilir deniyor. Benim görevlendirmem 19.12.2013 tarihinde tebliğ edildi, en kötü 19 Mayıs 2014 te geri dönmüş olsam bile 5 ay oluyor. Bu durumda günlük harcırah vermek zorunda kalırlar mı? Gidiş geliş yaptım her gün ve bana bir kereye mahsus sürekli görev yolluğu verildi ben günlük istemiştim görev süreniz olmadığı için temelli baz aldık ve kalıcı veririz demişlerdi. Üstelik taşınmama dahi izin bile vermediler, evimi taşımak için izin istedim onaylamadılar. Haftasonu taşırsan taşı dendi. Bu durumda geriye dönük günlük harcırah hakkım kanunen mümkün mü?
3) Bu karardan sonra, ayrıca hakkımda yanlı olarak açılan disiplin soruşturmaları ve cezalar var. Bir tanesine iptal davası açmış durumdayım, bir ceza daha bu hafta verildi ona da açacağım ayrıca. Benim merak ettiğim MOBBING davası açtığım takdirde, kurumun 4aydır bana hem ek ders yönünden olsun hem yol masrafları olsun hem ödemelerim aksadığı için bundan dolayı bankalara olan borçlarımın faize düşmesi icra takibine düşmesine neden olsun, 20-25 bin gibi zararım oldu. Bundan dolayı maddi manevi tazminat kazanma şansım nedir ? manevi olarak zaten çökerttiler, hakaret etmeler küfürler, ünvamın dışı görevlendirmeler, hakkımda iftira atmalar yalan beyan vermeler. sizce maddi manevi tazminat ne kadar istemeliyim ki hakimden tepki çekmemiş olayım.
Teşekkürler şimdiden
Cevap: Yürütmeyi Durdurma & Harcırah Kanunu - Üniversite Davası
Sayı Hocam bu forma henüz yeni üye oldum...Sizin durumunuza çok benzer bir durumum var..Heyecanla okudum bir çırpıda ama kimse yardımcı olamamış üzüldüm...Acaba bunca zaman sonra neler yaptınız , kazandınız mı yoksa kayıp eden siz mi oldunuz? Merakta kaldım...Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok makbule geçecek..Ayrıca sizinle telefonla da görüşmek isterim...Mesajla telefon numaramı göndereceğim...
Büyük geçmiş olsun size umarım mücadelenizde muvaffak olmuşsunuzdur...Kötülerin size yaptıklarının yanına kar kalmamıştır...
Selamlar...
Cevap: Yürütmeyi Durdurma & Harcırah Kanunu - Üniversite Davası
Profesyonel hukuki destek almanızı öneriyorum. Buradan alacağınız destek yetersiz olacaktır. Bu nedenle konu hakkında başkaca bir yorum yapmak istemiyorum. Saygılar