Yeniden Dava Açabilirmiyim
merhaba
2011 Yılında bir inşaat firmasından daire almak istedim. Peşinat olarak bedelin yüzde onunu ödedim firma anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden krediye başvurumu aldı. Bu arada sözleşmede imzaladım. Sözleşmede kredi yada buna benzer bir durum olursa firmanın borcun tamamını talep edebileceği yazıyordu. Ancak firma yetkilisi kredi ile ilgili bir problem çıkarsa paramı iade edeceklerini söyledi. Kredi çıkmadı. En son çare aynı işlemleri kardeşim adına tekrar denedik yine kredi çıkartamadık. Firma paramı iade etmedi. Avukatıma danıştım sebepsiz zenginleşme davası açıp paramı alabileceğimi söyledi. Kendisine davayı açması iin talimat verdim. Davayı kazanacağıma kesin gözüyle baktığım için firma ile irtibata geçmeyide bıraktım. Ancak dava iki yılın sonunda aleyhime sonuçlandı reddedildi. Avukatım itiraz süresinide bana haber vermediği için itirazda edemedim. Bu durumda tekrar dava açma hakkım varmı?
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim
Cevap: Yeniden Dava Açabilirmiyim
Sayın alikirbaç, dava açma hakkınız her zaman vardır.Kimse size aynı konuyla ilgili bir dava daha açamazsınız diyemez.Dava açılır açılmasına da ,aynı hatalar ve eksikliklerle devam edilirse aynı sonuç çıkar.
Firma ile yapılan sözleşmenizde , peşinatın haricinde tamamlanacak kalan kısmına dair kredi miktarında firmanın anlaşmalı bankalardan paranızı tahsil edememe durumunda ,ödeme zorluğu çekseniz de , ben bu parayı alırım demiş ,sizde tamam demişsiniz. Firmanın sözlü olarak paranızı öderim demesinin yasal yaptırımı yoktur ,Mahkemelerde lafa söze bakılmaz yazılı delil önemlidir.
Mahkemenin hangi sebeple davanızı red ettiğinin gerekçeli kararını Mahkemeye gidip isteyin size verirler ,başka bir Avukat arkadaşla görüşün ,kararı okutun .
Paranın üzerine yatmak bu haliyle haksız kazançtır.Tüketici Mahkemesinde de hakkınızı arayabilirsiniz,mutlaka deneyimli bir avukatla işbirliği içinde hareket edin.
Cevap: Yeniden Dava Açabilirmiyim
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın alikirbaç, dava açma hakkınız her zaman vardır.Kimse size aynı konuyla ilgili bir dava daha açamazsınız diyemez.Dava açılır açılmasına da ,aynı hatalar ve eksikliklerle devam edilirse aynı sonuç çıkar.
Firma ile yapılan sözleşmenizde , peşinatın haricinde tamamlanacak kalan kısmına dair kredi miktarında firmanın anlaşmalı bankalardan paranızı tahsil edememe durumunda ,ödeme zorluğu çekseniz de , ben bu parayı alırım demiş ,sizde tamam demişsiniz. Firmanın sözlü olarak paranızı öderim demesinin yasal yaptırımı yoktur ,Mahkemelerde lafa söze bakılmaz yazılı delil önemlidir.
Mahkemenin hangi sebeple davanızı red ettiğinin gerekçeli kararını Mahkemeye gidip isteyin size verirler ,başka bir Avukat arkadaşla görüşün ,kararı okutun .
Paranın üzerine yatmak bu haliyle haksız kazançtır.Tüketici Mahkemesinde de hakkınızı arayabilirsiniz,mutlaka deneyimli bir avukatla işbirliği içinde hareket edin.
Sayın şahin benim merak ettiğim konu şu tüketici bir mal hizmeti almaktan cayma hakkına sahip değilmidir? Sözleşmede böyle bir madde olsada tüketici yasasına uygun olmayan bir sözleşme olmazmı?
Alakanız için teşekkür ederim