Sarhoş haneye tüfekle girme cezası
Merhaba
Babam bundan 4 sene önce bir polisle kavga etti. Babam sarhoştu ve polisi tehdit ettiği için polis şikayet etti ve mahkeme 5 sene içinde suç işlememesi kaydıyla 2 sene hapis cezasını affetti. Ama babamın alkol sorunu var geçen sene bir lokanta sahibi ile yaptığı kavga sonucu adamlara kafayı taktı adamlar bunu dövmüş ama şikayetçi olmadı babam ve 3 ay önce adamların lokantasına tüfeği ile gidip adamları tehdit edip üzerlerine yürümüş. Adamlarda şikayetçi oldu 22 mayısta mahkemesi var. bu arada 1 ay öncede alkollü araba kullanırken yakalanıp ehliyeti alındı. bundan 10 sene öncesine kadarda ufak tefek darp olayları vardı ama bişey çıkmamıştı. acaba bu mahkeme de ne karar çıkar bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Cevap: Sarhoş haneye tüfekle girme cezası
3.yılında, benzer bir suç daha işledi yani?
evet 5 yıl dolmadan yine suç işledi. Biz babama engel olamıyoruz malesef piskologa götürelim dedik onu da kabul etmedi. İçtiği zaman ne yaptığını bilmiyor malesef. Silahla adamların mekanına girdi adamlarda şikayetçi oldu 22 mayıs ta mahkemesi var acaba sonuç ne olur
- - - Updated - - -
bana yardımcı olursanız cok sevinirim
Polis ile yaşanan olayda Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiğini tahmin ediyorum. Tüfek ile bir başkasının mekanına girmesi olayında, mahkemece suçlu bulunur ve babanız ceza alır ise, cezayı veren mahkeme polis olayında karar veren mahkemeye durumu bildirir. İlk cezayı veren mahkeme babanızı huzura çağırarak hükmü açıklayacaktır.