Yedek subay refakat izni hk.
Merhaba arkadaslar.ben askerlik gorevimi yedek subay olarak icra etmekteyim.ne yazikki babam gectigimiz gun bypass ameliyati oldu bende hemen hastahaneden saglik kurulu raporu aldim ve refakatci izni talebinde bulundum.hastahane raporuna istinaden 30 gun izin verildi bana ve izin belgesini gorev yaptigim tumendeki en yuksek merci imzaladi.bugun ise telefon ettiler bana ve askerlik subem refakatci izninden yedek subaylar faydalanamaz yok oyle bisey demisler.yonetmelikteki ibare tam olarak asagidaki gibidir.
“Subay ve astsubaylara, bakmakla yükümlü olduğu veya refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren önemli bir hastalığa tutulmuş olması hallerinde, bu hallerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine, aylık ve özlük hakları korunarak üç aya kadar izin verilebilir. Bu sürenin bitimini müteakip istekleri üzerine ayrıca altı aya kadar aylıksız izin verilebilir."
Yukaridaki yonetmelikten baska bi yerde bu konu ile ilgili birsey yok.bu yonetmeliktede yedek subaylari kapsamaz diye bi ibare olmadigina gore yedek subaylarida kapsamaz mi bu yonetmelik.yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar.
tesekkurler.
Cevap: yedek subay refakat izni hk.
Askerlik şubesinin bu izinden haberleri hastaneden alınan rapor ile ulaşmış ve o şekilde bilgileri olmuştur diye düşünüyorum. Bağlı bulunduğunuz askeri birlik izin verdiğine göre, telefon eden kimdir ? Bir üstünüze sizde danışın :-)
Beni telefon Ile arayan kendi birligimdeki personel subayi.o da emin olamadigi icin subemi aramis onlarda oyle bi hakki yok eksik askerlik yapmis gozukur demisler.ama yonetmelikte subaylar demesine ragmen sozlesmeli subaylari kapsiyor.yedek subaylarida kapsamasi gerekmez mi.cunku subay kadrosunda gorev yapiyoruz ve ayrica yonetmelikte yedek subaylari kapsamaz diye bir ibare yok.
Bu arada ben bu izni kullandım arkadaşlar.Eğer yedek subay olarak askerlik yapıp annesi babası eşi(allah korusun) büyük bir hastalık ameliyat vb. geçirirse,hastahaneden alacağınız rapor ile (yönetmeliği inceleyin tabi değişmezse) refakat iznine çıkabilirsiniz.