Vergi Dairesi yaptığı usulsüz tebligatları düzeltmiyor.
Değerli arkadaşlar,
Vergi dairesi tarafından 16/10/2009 tarihinde tasfiyesi biten Limited Şirkete,
23/10/2009 tarihli tebliğ zarfı ile BA BS formlarının tasfiye süresi içinde (12/09/2008-16/10/2009) verilmediği gerekçesiyle 5 ay için toplam 7.890 TL Özel Usulsüzlük cezası kesilmiştir. Tasfiye sürecinde sigorta acenteleri için BA BS formlarının verilmeyeceğini Vergi Dairesi memurlar söylemişti bizde vermemiştik.Fakat şimdi bunu kabul etmiyorlar.
Bizde bu cezaların münfesih, yani hukuken var olmayan bir şirket adına kesildiğinden geçersiz olduğunu cezaların Tasfiye memuru adına kesilmesini ancak bu şekilde itiraz hakkımız kullanabileceğimizi vergi dairesine yazılı olarak bildirdik.
Cezadaki mükellefiyet şahsiyeti hatasının V.U.K 375. maddesi gereğince düzeltilmesini talep ettik.
Fakat Vergi dairesi bu talebimizi yerine getirmediği gibi kalan 8 ay içinde (toplam 8 x 1.600=12.800 TL) ÖUC kesmeye devam ediyor.
Bu durumda; 1- Tasfiye sürecinde Tasfiye halindeki şirket adına kesilen, fakat tasfiye bittikten sonra (23/10/2009) hukuken var olmayan Tasfiye halinde şirket adına tebliğ edilen cezalar için ne yapmalıyız?
2- Mahkemeye dava açıp itiraz hakkımızı kullanabilmemiz için tebliğ edilen unvanların düzeltilmesi gerekiyor, çünkü hukuken var olmayan bir tüzel kişilik için ehliyet hakkımız yok. Fakat vergi dairesi unvan düzeltmeye yanaşmıyor. Vergi dairesini usulsüz tebligat ve işlemden dolayı mahkemeye vermemiz doğru olur mu? Bu şekilde netice alabilir miyiz?
3- Bu tebligatları hukuken var olmayan bir firmaya yaptıklarından yok sayıp hiç bir işlem yapmayıp, girişimde bulunmamamız doğru olur mu? Vergi dairesi bu cezaları bu durumda tahsil yoluna gidebilir mi?
Saygılar Selamlar....
Cevap: Vergi Dairesi yaptığı usulsüz tebligatları düzeltmiyor.
Tebliagtın birisini ben açtığım bir davada iptal ettirdim.Tebligat iptali davası idari yargıda pek görülmemiş birşey ancak ben iptalini kabul ettirdim.Aslında pek ümitli değildim ancak Tebligat Kanununu ileri sürünce iptali cihetine gidildi.
Cevap: Vergi Dairesi yaptığı usulsüz tebligatları düzeltmiyor.
davayı tebligat kanunun hangi maddesine dayandırdınız? süreç hakkında bilgi verirmisiniz?
sizin durum bizimkiyle benzer bir konu mu?