Katılamadığım celsenin tutanakları ile savcı iddianamesinin örneğini almam mümkün mÜdür?
Merhabalar,
Bir köy okulunda müdürlük yaptığım sırada görevine mazeretsiz olarak gelmemeyi alışkanlık haline getiren öğretmen arkadaş hakkında idari işlem başlatmam gerekçesiyle sevgilisi olan uzman çavuş tarafından görevim başında darp, hakaret ve edildim. Ceza mahkemesinde dava açıldı. 1. celseye müşteki sıfatıyla katıldım. 22 nisan için de 2. celseye gün verildi ancak başka şehire tayinim çıkması nedeniyle 2. duruşmaya gidemedim. Gidemediğim duruşmanın tutanaklarını almak istiyorum ne yapmalıyım? Posta yoluyla ya da faksla mı başvurmalıyım. Başvuru yolu nasıldır? Bu konularda yardımlarınızı rica ediyorum. Son olarak da bu davalarda savcının iddianamesi önemli diye biliyorum. Savcının iddianamesinin örneğini almam mümkün mü? Eğer mümkünse onun için nasıl bir yol izlemeliyim?
İyi çalışmalar dilerim.
Cevap: Katılamadığım celsenin tutanakları ile savcı iddianamesinin örneğini almam mümkün mÜdür?
Posta ya da faks yoluyla yollamazlar mahkemenin kalemine bizzat gidip kimlik gösterip taraf sıfatınızı kanıtladıktan sonra istediğiniz örneği verebilirler. Dijital imza ile uyap üzerinden de görebiliyorsunuz galiba vatandaş portalden çok bilmiyorum o kısmı.
Cevap: Katılamadığım celsenin tutanakları ile savcı iddianamesinin örneğini almam mümkün mÜdür?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Posta ya da faks yoluyla yollamazlar mahkemenin kalemine bizzat gidip kimlik gösterip taraf sıfatınızı kanıtladıktan sonra istediğiniz örneği verebilirler. Dijital imza ile uyap üzerinden de görebiliyorsunuz galiba vatandaş portalden çok bilmiyorum o kısmı.
Siz sanırım duruşma tutanağını diyorsunuz. Savcı iddianamesinin örneğini almam mümkün mü? Diğer bir soru ise sanığın ifadesi alınmadan önce diğer bütün dosyaların örneğini almıştım. Şimdi sanığın ifade örneğini almamız mümkün mü acaba?
Evet iddianameden de sanığın ifadesinden de örnek alabilirsiniz.
Alıntı:
Elektronik imza ile uyap üzerinden tüm belgeleri (soruşturma belgelerini değil, yargılama ile ilgili olanları) görebiliyorsunuz Engin Bey.
Alıntı:
Evet iddianameden de sanığın ifadesinden de örnek alabilirsiniz.
Engin Bey, öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Duruşma tutanaklarını kimlik göstermek suretiyle alabileceğimi söylediniz peki iddianame ve sanığın ifadesini de bu şekilde alabilir miyim? Yani kimlik göstererek mi yoksa matbu dilekçe ile mi alacağım? Eğer dilekçe ile ise Cumhuriyet savcılığına mı yoksa ceza mahkemesine mi yazacağım dilekçeyi.
Evet alabilirsiniz diyorum.
Dosyadaki tutanakların fotokopisini almak istediğinizi belirten bir dilekçe ile mahkemeden alacaksanız mahkemeye savcılıktan alacaksanız savcılığa hitaben bir dilekçe sunarak fotokopileri almanız mümkündür.