Tehdit için nereye başvurmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim.
Dün gece babam tarafından tehdit edildim-dik, 5-6 aydır annem ablam ve abimle ayrı evde yaşıyorduk babamdan. yıllardır süren tartışmalar vardı, kendisi alkol bağımlısı olduğu için sürekli sorun yaşıyordu bizimle her şeyi sorun edebiliyordu. kimi zaman sövüp sayıp sokağa bile atıyordu bu sene kendimize güvenip başka eve çıktık, çıkmadan öncede karakolluk olana kadar babamla birbirimize girmiştik. bundan 3 ay önce de telefonla rahatsız etmeye başlamıştı şikayet edip, rahatsızlık vermeyi bırakınca geri çekmiştik. bu sefer tehdit edip silah aldığını bizi öldüreceğini anneme ve ablalarıma iftiralar atmaya tekrar başladı. mesajla annemi tehdit ediyordu ta ki dün geceye kadar dün gece beni arayıp sövüp sayıp öldüreceğini söyledi, eski olayları açıp açıp konuştu ve bende bunu kayıta aldım. şimdi karakola mı başvurmalıyım, yoksa savcılığa mi gitmem gerekli. her zaman ki gibi alkollu olduğunu düşünüyorum, her hangi bir sonuç elde edebilir miyiz. sadece bizden uzak olsun istiyoruz annem ve babam daha boşanmadı boşanma davası da açılmadı daha ama sanıyorum ki hala uzaklaştırma kararı var diye biliyorum, olmayadabilir. annem adına değil kendi adıma şikayetçi olup, bütün aileye koruma talep etmek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim. babam ile konuşma kendi telefonumda ama onun üzerine olan bir hatta gerçekleşti.
Cevap: Tehdit için nereye başvurmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim.
Savcılığa ya da karakola fark etmez istersen önce karakola git savcılığa gitsen karakola yazacaklar zaten, hattın kimin adına olduğu önemli değil suçu kimin işlediği önemlidir.