Alman Vatandaşlığına geçiş
Merhaba,
yeni kanunların çıktığını duydum ve bilgi almak istiyorum.
Ben 1971 yılında Almanyada doğdum, 1984 de Babam tüm haklarından vazgeçip, geri dönüş için Alman devletinden para alıp, Türkiyeye Ailecek kesin dönüş yaptık. Daha sonra ben 2000 yılında Alman bir bayanla evlenip 2001 de tekrar Almanyaya döndüm. 4 yıl evli kaldım ve 2011 de tekrar Türkiyeye döndüm.
Şimdi ben tekrar Almanyaya geri dönmek istiyorum. Alman Vatandaşlığına geçiş veya Almanyaya geri dönme hakkım varmı?
Saygılarımla
Şerif S.
Cevap: Alman Vatandaşlığına geçiş
Alıntı:
serifsucu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
yeni kanunların çıktığını duydum ve bilgi almak istiyorum.
Ben 1971 yılında Almanyada doğdum, 1984 de Babam tüm haklarından vazgeçip, geri dönüş için Alman devletinden para alıp, Türkiyeye Ailecek kesin dönüş yaptık. Daha sonra ben 2000 yılında Alman bir bayanla evlenip 2001 de tekrar Almanyaya döndüm. 4 yıl evli kaldım ve 2011 de tekrar Türkiyeye döndüm.
Şimdi ben tekrar Almanyaya geri dönmek istiyorum. Alman Vatandaşlığına geçiş veya Almanyaya geri dönme hakkım varmı?
Saygılarımla
Şerif S.
Merhaba Serif Bey,
Bu süre icinde sorunuzun cevabini bulabildiniz mi bilmiyorum, ama bilgim dahilinde kisaca soyle cevaplayabilirim.
Alman vatandasligina basvuru yapabilmeniz icin öncelikle Almanya da yasal statüde (yani süreli ya da süresiz oturma izni ile) yasiyor olmaniz gerekiyor.
Saygilarimla,
Burhan Y.