GÜnÜ gelmİŞ senetİ nasil tahsİl edebİlİrİm?
Herkese merhaba,
Birisine 10 bin borç para verdim karşılığında senet aldim.bu işlerden anlamadigim için kefil bölümünü dolduralim demedim bu yüzden kefil yok. Senetin günü geldi ancak odemeye yanasmiyor.birkaç tanidik vasitasiyla öğrendim kadariyla başka bir sehir de bir evi ve arabasi var ama icrali dediler.sanirim baskasina da borcu var.şuan oturduğu ev kendi üstüne değil ve şahis sigortalida değil.
1.tahsilat icin islem baslatsam üzerine olan mallari icrali olduğu için birşey yapilamazmi?
2.yapilamazsa oturduğu evdeki esyalari haciz ettirebilirmiyim.karsilayip karsilamamsi önemli değil.
3.önerdiginiz baska bir formül varmi?
Lutfen yardimci olun....
Cevap: GÜnÜ gelmİŞ senetİ nasil tahsİl edebİlİrİm?
Lütfen konuyla ilgili yardimlarinizi bekliyorum
Saniye geçirmeden bir avukata gidin, gereği yapılsın. Her geçirdiğiniz dakika aleyhinize işliyor. İcrada sıra diye bir şey vardır. Son kalırsanız donakalırsınız...
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Saniye geçirmeden bir avukata gidin, gereği yapılsın. Her geçirdiğiniz dakika aleyhinize işliyr icrada sıra diye bir şey vardır. Son kalırsanız donakalırsınız...
İcraya veren ilk kisinin borcunu ancak karsiliyorsa,ben sonradan başvuruda bulunduğum için birşey alamiyormuyum?
Alıntı:
mmzxt rumuzlu üyeden alıntı
İcraya veren ilk kisinin borcunu ancak karsiliyorsa,ben sonradan başvuruda bulunduğum için birşey alamiyormuyum?
Elbette (malı kaldıysa) alırsınız. Fakat anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla malı mülkü yok, bu sebeple alamayacaksınız. Evindeki eşyalara da icra işlemi eskisi gibi uygulanmıyor. Eskiden ne var ne yok yeddiemin çıkartıp götürürken, artık sadece belirli malları kaldırtabiliyorsunuz. Dolayısıyla evden fazla mal çıkmıyor.